11 de maig 2011

Slim entra al capital de CaixaBank a Espanya

L'empresari mexicà Carlos Slim, propietari de Telmex i Amèrica Mòbil, compra un milió d'accions de Criteria

Ciutat de Mèxic | dimarts 10 maig, 2011 Redacció | L'Universal

L'empresari mexicà Carlos Slim Helú, propietari de Telmex i Amèrica Mòbil, va comprar un milió d'accions de Criteria, que aquesta setmana aprovarà la seva transformació en CaixaBank, la primera caixa d'estalvis cotitzada a Espanya.

Amb això, el magnat controlarà una participació del 0,03% de la companyia que presideix Isidre Fainé.

D'acord amb el portal web espanyol Expansión, l'adquisició es produeix just un any després que Slim entrés a formar part del Consell d'Administració de Criteria.

Va afegir que fonts del mercat interpreten la compra d'accions com "un gest de suport de l'empresari al naixement de CaixaBank, el nou banc cotitzat de La Caixa".

Per la seva banda, el diari espanyol El País va informar que el magnat amb prou feines ha adquirit un milió d'accions a través de la seva societat Carso, però aspira a convertir-se en accionista destacat de l'entitat, de la qual és soci en el mexicà Inbursa.

A preus de mercat, el paquet accionarial està valorat en gairebé cinc milions d'euros.

Al maig de 2008, Criteria va invertir mil 500 milions d'euros a comprar el 20% del capital de GF Inbursa, el banc mexicà propietat de Slim, va referir Expansió.

"L'entrada de Slim suposa un reconeixement per a l'estrena borsària de La Caixa. Slim coneix amb detall tot el procés de bancarització de La Caixa i la seva unió a Criteria, ja que és conseller del holding industrial des de maig de 2010 i passarà per tant a ser-ho de Caixabank ", anota El País .

"El fet que hagi triat just el moment previ a la conversió de Criteria a Caixabank sembla indicar que és un primer pas del magnat mexicà per convertir-se, mitjançant compres addicionals, en un dels principals accionistes de l'entitat, el capital està molt atomitzat . Cap accionista al marge de La Caixa té una participació significativa i la inversió recent realitzada converteix ja a Slim en el segon conseller amb més accions ".

D'acord amb el diari espanyol, assolir una participació de l'1% del capital suposaria una inversió d'uns 170 milions d'euros a valor actual de mercat.

No obstant això, adverteix que el fet que s'acabi realitzant o no aquesta inversió dependrà de les condicions del mercat i d'altres factors.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada