11 de maig 2011

Ascó I registra un altre incident i n'acumula cinc des que va iniciar la parada per recàrrega

La central nuclear d'Ascó.

La central nuclear d'Ascó I, ha registrat un altre incident durant aquest dimarts, el que eleva a cinc les ressenyes i notes informatives comunicades pel Consell de Seguretat Nuclear (CSN) des que va iniciar la seva parada per recàrrega de combustible el 21 de març.

El nou succés, classificat amb el nivell 0 en l'Escala Internacional de Successos Nuclears (Ines), s'ha produït durant la realització d'una prova de baixa tensió i baixa freqüència d'una barra d'alimentació elèctrica, que ha provocat oscil.lacions en la mesura flux neutrònic.

Aquest incident hauria derivat en una parada automàtica del reactor si aquest estigués en funcionament, de manera que la planta ha començat els treballs per aclarir les causes d'aquestes interferències-el problema també s'ha detectat en una altra barra d'alimentació elèctrica-, si bé les noves proves realitzades posteriorment han tingut "resultats satisfactoris".

També aquest dimarts, el reactor II d'Ascó ha registrat un altre succés classificat amb el nivell 0, quan durant una altra prova practicada en els escalfadors de control del pressionador s'ha produït un error, pel fet que un dels ventiladors de la cabina no ha respost correctament.

Tot i que la pressió del refrigerant ha baixat sobrepassant la condició límit d'operació, l'activació dels escalfadors de suport ha permès recuperar la tensió i restablir la normalitat en menys de 10 minuts, el que no ha permès al segon reactor seguir operant sense problemes.

Cinquè incident

Ascó I ja va registrar el 29 de març una fallada en els monitors de vigilància, un conat d'incendi el 14 d'abril en un edifici auxiliar que va ser ràpidament sufocat, l'infart de miocardi d'un treballador el 3 de maig-igualment notificable-i, el més greu, quan es van abocar 25.000 litres d'aigua contaminada a l'interior de l'edifici.

El succés va ser classificat inicialment amb el nivell 0, però una inspecció del CSN ho va elevar a nivell 1 després de comprovar que l'abocament va mullar les sabates de 19 treballadors i, tot i ser responsabilitat d'un error humà, no es van seguir els procediments establerts per a aquest cas.

Font:
http://noticias.es.msn.com/msn/20-minutos/noticia.aspx?cp-documentid=157430749

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada