25 de maig 2011

Les protestes dels “indignats” s'escampen pel territori

  • Valls i el Priorat s'afegeixen a la mobilització ciutadana amb acampades i casserolades
  • La concentració a Tarragona es manté i millora l'organització i a Reus continua creixent el suport. 2.000 persones han signat el document d'adhesió a les reivindicacions de l'acampada

Les protestes dels “indignats” al Camp de Tarragona no s'aturen després de les eleccions municipals de diumenge passat. Les concentracions i acampades contràries al sistema polític i econòmic actual creixen al territori i des d'aquesta setmana ja tenen presència a Valls i a la comarca del Priorat. Mentrestant, continuen endavant les acampades a Tarragona i Reus, que han millorat la seva organització i mantenen una agenda diària d'activitats. A més petita escala, Torredembarra també manté la protesta amb assemblees diàries.

Protesta a Valls

Des de les sis de la tarda, la plaça del Pati de Valls es va anar omplint dels “indignats”, que s'havien anat convocant a través de les xarxes socials. Després de la casserolada que van dur a terme a dos quarts de nou del vespre, els “indignats” van fer una nova assemblea general en què es van tractar diversos punts com la confecció de les comissions necessàries per cobrir necessitats logístiques, tècniques i de contingut de l'acampada. Tenen previst ser-hi fins diumenge.

A Tarragona, activitats

L'acampada dels “indignats” a Tarragona es manté també en marxa. Després de la cridanera protesta de dimarts passat a la delegació d'Hisenda i una oficina de La Caixa, entre altres llocs, els acampats es mostren satisfets de l'èxit de convocatòria. Com la resta de protestes d'aquest tipus, mantenen cada dia a les vuit del vespre l'assemblea popular per consensuar les propostes per aconseguir una democràcia real a la societat, i malgrat els dies que ja fa que gira el moviment, apleguen cada dia un centenar de persones, aproximadament. Entre una vintena i una trentena de persones fan nit cada dia a la plaça de la Font, on han instal·lat un campament, a més d'un petit jardí i zones per a altres activitats, i també una mena d'estand informatiu.

El moviment a Tarragona s'ha començat a organitzar i des d'aquesta setmana ja funciona a través de set comissions de treball, que es reuneixen cada dia a les sis de la tarda. Es tracta de comissions de logística (per aconseguir el material necessari), exploradors (per buscar el suport d'entitats), tecnologia, comunicació, administració, jurídica, coordinació i activitats. Els tarragonins mantenen també un programa d'activitats. Així, han posat en marxa una guarderia per als fills dels assistents a les assemblees i berenar, i durant matí i tarda es pot assistir a tallers i xerrades. Ahir, per exemple, es va oferir informació sobre com funcionar de manera eficient en assemblea, i la jornada es va tancar amb un concert a la nit. Els “indignats” també van assistir ahir a les diferents concentracions convocades a la ciutat en protesta per les retallades. A Reus l'acampada també continua, com a mínim, fins diumenge vinent, quan es tornarà a discutir un nou termini per a la continuïtat de la protesta.

Segons van informar els manifestants, ja hi ha 2.000 persones que han signat el document d'adhesió a la seva causa. Els reusencs organitzen també actes paral·lels, com una conferència de l'economista Arcadi Oliveres aquesta nit. La plataforma Priorat Indignat, va aplegar 150 persones ahir al vespre a la plaça de la Quartera de Falset, on va tenir lloc una casserolada i lectura d'un manifest. L'objectiu és continuar treballant, per donar sentit a les protestes.

-oOo-

Indignats Dimecres 25 de maig, a les 20:30h

Al priorat també tenim motius per sentir-nos indignats i indignades. Motius globals i motius locals.

Per fer sentir la nostra veu, que es fa ressò propi de la indignació creixent, que reclama una democràcia real i no només formal, us proposem de trobar-nos el dimecres, dia 25 de maig a les 8.30 del vespre a la plaça de la quartera de Falset.

Porteu cadascú un motiu (o més) local o global que us faci sentir indignació i una o més propostes per actuar i posar el nostre gra d’arena per contribuir a canviar un estat de coses que només ens vol passius, i votants cada quatre anys.

Els posarem en comú i debatrem entre tots i totes el què i el com.

-oOo-

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada