19 de maig 2011

L'#acampadabcn i Democràcia Real Ja!

La Junta Electoral prohibeix manifestacions en la jornada de reflexió i el dia de les eleccions

La Junta Electoral Central ha decidit, després de més de sis hores i mitja de reunió, declarar il·legals totes concentracions i reunions la jornada de reflexió i el 22-M.

Milers de persones continuen concentrades a la plaça de Catalunya de Barcelona o a la Puerta del Sol de Madrid.

Aquest òrgan, ja havia prohibit les acampades de Madrid, Granada i Sevilla perquè podien afectar la campanya electoral de les municipals del 22-M.

Font: 3cat24.cat

Arcadi Oliveres i la protesta dels indignats


Una gran cassolada dóna força a l'#acampadabcn

Font: Vilaweb

La Junta Electoral Central decideix que no es poden fer manifestacions ni dissabte ni diumenge

La nova cassolada de la plaça Catalunya de Barcelona (vídeo i twitter) ha aplegat molts manifestants contra la gestió de la crisi que fan els polítics i el paper que hi tenen els bancs. La d'avui ha aplegat uns cinc mil manifestants, molst més que ahir, i molts d'ells s'han quedat a l'assemblea que s'ha fet després. Durant l'assemblea s'ha sabut que la Junta Electoral Central (JEC) ha decidit prohibir les acampades i les manifestacions tant dissabte com diumenge (des de la mitjanit de divendres fins a la mitjanit de diumenge).

S'estén la protesta

La protesta ha anat prenent força tant a Barcelona com a València (twitter) i la nit passada s'ha estès a altres ciutats del país com Castelló (twitter), Palma (twitter), Lleida (twitter), Tarragona (twitter), Terrassa (twitter) i Mataró (twitter). A banda de les etiquetes de cada acampada, ha començat a circular una nova etiqueta: #catalanrevolution (manifest de #catalanrevolution).

Els manifestants de Madrid desafien la prohibició i tornen a omplir la Puerta del Sol

Els concentrats a la Puerta del Sol de Madrid van decidir no acatar la decisió de la Junta Electoral Provincial de prohibir la concentració convocada per ahir al vespre perquè, segons ells, 'no s'ha prohibit res'. Consideren que es tracta d'un dictamen no vinculant que no els ha estat comunicat oficialment. 'Hem sentit que s'havia prohibit la manifestació, però això no és així, perquè hem sabut per fonts extraoficials que es tracta d'un dictamen que ha emès la Junta Electoral de Madrid, i a nosaltres no ens l'han comunicat de manera oficial. A més, un dictamen no té efectes vinculants. Per tant, no s'ha prohibit res', va manifestar la jurista Carlota Jover, en nom de 'Acampada Sol'. La plaça es va omplir de gom a gom i furgonetes de la policia controlaven els accessos a la zona.

-o0o-

Opinió Contundent de David Fernàndez:
Quanta democràcia aguanta el capitalisme?

-o0o-
Manifest de #catalanrevolution.

Streaming en directe de les acampades a Barcelona i a Madrid.

-o0o-

S'estén encara més la protesta

Democràcia Real Ja! BCN


Democracia Real Ja (Reus)

Repercussió internacional de les acampades
Gràcies a internet, les protestes han traspassat fronteres, i ja hi ha convocatòries en algunes capitals europees ...

¡DEMOCRACIA REAL YA! México

Premsa:
Notas Relacionadas: Democracia Real YA - Atenas

Democracia Real Ya! París

Acampada París 19 de maig de 2011

Demonstrators gather and shout slogans in Madrid's famous landmark Puerta del Sol, against politicians, bankers and authorities' handling of the economic crisis May 18, 2011. The demonstrations began on Sunday May 15, when thousands of people gathered in several cities in Spain to demand what they called 'real democracy' and protesters have vowed to occupy central squares in several Spanish cities until the May 22 local elections. REUTERS/Juan Medina (SPAIN - Tags: POLITICS CIVIL UNREST ELECTIONS IMAGES OF THE DAY)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada