23 de març 2011

La divinitat maia que va fer rècord a Drouot és falsa

Va ser venuda per 2,9 milions d'euros

Els especialistes de l'Institut Nacional d'Antropologia i Història mexicà afirmen en un comunicat que la divinitat maia venuda a París és un objecte de fabricació recent.

Redacció ara.cat

Segons va informar ahir el govern mexicà, la divinitat maia que la casa Drouot va vendre dilluns per prop de 3 milions d'euros, datada entre el anys 550 i el 590, el període clàssic tarda de l'escultura maia, no és autèntica sinó un objecte de fabricació recent. En un comunicat conjunt emès pel ministeri d'Afers Exteriors i l'Institut Nacional d'Antropologia i Història (INAH), segons France Press, el especialistes de l'INAH van afirmar que, després d'estudiar els documents presentats a la subhasta, van determinar que no és una obra autèntica, i així ho van comunicar també a l'ambaixada de Mèxic a França.

En aquest comunicat, els especialistes afirmen que l'alçada (1,65 m), la postura de les cames doblegades i les corretges que subjecten el calçat que porta la figura no són característiques de la cultura maia. I van afegir que en aquesta obra s'hi pot observar més d'una tècnica, cap de les quals es correspon amb cap tret estilístic d'aquesta cultura. Finalment, els especialistes van determinar que l'erosió que presenta la peça és un desgast intencionat creat per donar-li l'efecte d'antiguitat.

Provinent de la col·lecció privada de l'empresari suís Henry Law, formada per 200 escultures de pedra, aquesta divinitat maia va ser adjudicada per 2.912.000 d'euros.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada