6 de març 2011

La Insurrecció de la Memòria

Avui recuperem un document històric. "La Insurrecció de la Memòria"

Diu Paco Ignacio Taibo II respecte al moviment de 1968: La qüestió no és que altres generacions tenen mites millors que els nostres La distància no és el problema. La brega és que semblen estar-se creant versions autoritzades. I això és el que cal destruir. El moviment no només té el dret de les versions dels participants, també té el dret de les versions dels hereus per a acabar reivindicant la re-narració dels fets.

La insurrecció de la memòria. Un testimoni de les FLN* és producte d'un exercici historiogràfic col·lectiu, va ser realitzat a partir de la necessitat compartida de reconstruir un fragment de la nostra història. Un moment d'aquesta altra història construïda a força d'esforç i sacrifici, de dolor i derrotes però també d'esperança i convicció.

Tot importa, cada detall, cada escenari, cada rostre amb el seu nom i cognom, cada record commogut en nom de subvertir el temps i contribuir a la construcció de la nostra memòria de lluita. Més de quaranta anys han passat des de la fundació de les Forces d'Alliberament Nacional (Fuerzas de Liberación Nacional) i 35 anys des dels fets aquí narrats. Això no és un rescat arqueològic d'històries passades sinó un present viu.

*Les FLN es van fundar el 6 d'agost de 1969 en el nord del país (Monterrey Mèxic)

La Insurrecció de la Memòria 1/5


La Insurrecció de la Memòria 2/5


La Insurrecció de la Memòria 3/5


La Insurrecció de la Memòria 4/5


La Insurrecció de la Memòria 5/5


“La memòria per si sola és nostàlgia ploranera, organitzada per sostenir la lluita és garantia de victòria”. Alberto Híjar

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada