25 de març 2011

Troballa de l'estela número sis del calendari de la cultura maia a Tabasco

  • La peça permet explicar com presagiar el canvi de la humanitat el 2012: INAH
René Alberto López/ La Jornada 24/03/2011

Villahermosa, Tab., 24 de març. El director de l'Institut Nacional d'Antropologia i Història (INAH), Alfonso de Maria i Campos, i el governador de l'entitat, Andrés Granier Melo, van donar a conèixer la troballa de l'estela número sis de l' calendari de la cultura maia, peça que va ser trobada en el turó El Tortuguero, situat al municipi de Macuspana.

Es tracta de l'estela que explica com els maies presagien el canvi de la humanitat a una nova era a partir del 21 de desembre de 2012, i es troba ja protegida al Museu d'Antropologia i Història de Tabasco, actualment en restauració, localitzat a la capital tabasquenya.

D'acord amb informació de les autoritats, la peça és un de tres vestigis trobats recentment; conté inscripcions sobre prediccions astrològiques de 2012 i està considerada com la sisena i última estela del calendari maia.

De Maria i Campos va estar aquest dijous a Villahermosa per conèixer els avenços dels treballs de redisseny del museu Carlos Pellicer, que es troba a la zona del Centre d'Investigacions de les Cultures Olmeca i Maya (CICOM)-les estructures van resultar danyades durant les severes inundacions ocorregudes el 2007 - i posteriorment es va traslladar al municipi de Tenosique per supervisar la zona arqueològica Santa Elena.

Informació relacionada:
Més informació: El Calendari maia

___

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada