15 d’oct. 2011

15-O per “un canvi global”


185.000 persones passen de la indignació a l'acció a Barcelona

La manifestació d'avui ha estat la segona més gran des que el 15-M va néixer amb la manifestació del 15 de maig. La primera va ser la del 19 de juny, quan més de 200.000 persones van escombrar la criminalització duta a terme pels poders polítics i mediàtics després dels fets del Parlament. Avui, segons els càlculs que més a baix detallem, a la manifestació han assistit: 185.300 persones. Llegir més ...

A Tòquio, Seül, Manila, Pequín, Melbourne prenen el carrer, els més matiners de les marxes 15-O per “un canvi global”

Vídeo de la manifestació de Tòquio


A Alemanya 10 mil ‘indignats’ protesten contra poder bancari

A diverses ciutats d'aquest país es realitzen mobilitzacions, tan sols, a Frankfurt 5 mil persones marxen cap a seu del Banc Central Europeu, mentre que a Berlín altres 5 mil manifestants participen.

Segons els últims càlculs: 300.000 persones als carrers de Roma.

Le Buvard Bavard: # OccupyBrussels: 10.000 persones als carrers

http://minu.me/5b81

Bruxelles 15/10/11 - Indignés - On ne paiera pas leurs dettes


#OccupyBrussels : 10.000 personnes dans les rues


Occupy Bundestag Berlin 15.10.2011 erste Zelträumung


Occupy Wall Street

o0o

Milers de persones recuperen a Barcelona l'esperit del 15-M en el marc d'una convocatòria global

324.cat

El moviment 15-M ha tornat a prendre els carrers. Desenes de milers de persones participen a hores d'ara en la mobilització mundial que es fa aquest 15 d'octubre, coincidint amb els cinc mesos del naixement del moviment popularment conegut com els indignats. La manifestació, que recórre el passeig de Gràcia, Aragó, passeig de Sant Joan fins a arribar a Arc de Triomf, pretén posar l'accent en les problemàtiques relacionades amb les retallades en salut i educació, així com en la dificultat d'accés a l'habitatge i l'augment dels desnonaments que ha provocat la crisi.

"Units per un canvi global. Res que perdre, tot per guanyar" és el lema que encapçala la mobilització barcelonina que recupera l'esperit del 15-M. Una manifestació que aplega desenes de milers de persones i que avança amb dificultat pel centre de la ciutat.

La protesta s'ha anat nodrint de columnes de manifestants arribades des de diferents punts de la ciutat i de les comarques dels voltants, que han passejat prèviament les seves reivindicacions per altres punts de Barcelona, tallant el trànsit a la Gran Via o a Diagonal, per exemple.

S'han recuperat les crítiques contra les polítiques econòmiques dels governs, a qui acusen d'afavorir els mateixos interessos econòmics i financers privats responsables del model de desenvolupament que ha provocat l'actual crisi, així com les crítiques a les retallades socials, especialment en temes tant sensibles com sanitat, educació i habitatge. Precisament per incidir en aquests àmbits, la marxa té previst dividir-se en tres en les seves acaballes.

o0o

La Puerta del Sol plena per la protesta del 15-O

Aquest era l'aspecte que presentava la Porta del Sol de Madrid a les 20.30 del vespre del 15 d'octubre. Milers de indignats accedien a l'emblemàtica plaça des del carrer Alcalá i altres carrers veïns, cantant càntics com "en diuen democràcia i no ho és" o "que no, que no, que no ens representen".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada