14 d’oct. 2011

15-O Reus


- Dissabte 15 d’octubre

Passem de la indignació a l’acció
11 h. Trobada al Punt d’Informació 15-M (c/Sant Joan)

Manifestació “Unides per un canvi global”
18 h. Sortida des del Punt d’Informació 15-M (c/Sant Joan)

Convoca: Assemblea Popular de Reus

Cridem a mobilitzar-nos pel repartiment del treball i de la riquesa i en defensa dels serveis públics i els drets socials, des de la perspectiva d’un canvi radical del sistema econòmic:

1- Defensa dels serveis públics (ensenyament, sanitat, serveis socials, transports,…) i oposició a les retallades, les privatitzacions i externalitzacions.
2- No pagar el deute i que la banca i els sectors estratègics siguin un sector públic.
3- Derogació de les reformes laborals i de les pensions que han retallat drets.
4- Redistribució de la riquesa i repartiment del treball, per a crear ocupació digna per a tots, i mentrestant garantir un ingrés adequat a totes les persones desocupades.
5- Paralitzar els desnonaments i garantir l’habitatge de lloguer a preus accessibles per a tots i totes.

Pels nostres drets socials i laborals.
Pel futur del planeta.
Per una democràcia real i participativa.

Fem sentir la nostra veu contra els poders polítics, econòmics i financers.
La lluita està en el carrer, en defensa dels nostres drets.
Assemblea Popular de Reus

Vídeo 15 d’octubre de 2011, Jornada de Mobilització internacional «Unides per un canvi global: United for global change»
Mapa internacional de convocatòries:
Web 15 d’octubre: Units per un canvi global.
15 d'octubre – Units per un canvi global

El 15 d'octubre gent de tot el món prendrà els carrers i les places. Des d'Amèrica a Àsia, des d'Àfrica a Europa, les persones s'estan aixecant per reclamar els seus drets i demanar una autèntica democràcia. Ara ha arribat el moment d'unir-nos tots en una protesta mundial no violenta.

Els poders establerts actuen en benefici d'uns pocs, ignorant la voluntat de la gran majoria, sense que els importi el cost humà o ecològic que hàgim de pagar. Aquesta intolerable situació ha d'acabar.

Units en una sola veu, farem saber als polítics i a les elits financeres a qui serveixen, que ara som nosaltres, la gent, els qui decidirem el nostre futur.

No som mercaderia en mans de polítics i banquers que no ens representen.

El 15 d'octubre ens trobarem als carrers per engegar el canvi global que volem. Ens manifestarem pacíficament, debatrem i ens organitzarem fins a aconseguir-ho.

És hora que ens unim. És hora que ens escoltin.

Prenguem els carrers del món el 15 d'octubre!

o0o

Seu del Banco Santander a Reus... 15-O

Manifestació a Reus:

15-O (video) Per: Salvador Sáinz

15 O Reus (fotos) Per: Salvador Sáinz

o0o

Volen un món millor

Un miler de persones es concentren a la plaça del Mercadal per protestar contra les retallades

Maria Sabaté / Reusdigital.cat 15/10/2011

Centenars de persones s’han manifestat aquest dissabte a la tarda pels carrers més cèntrics de la ciutat donant resposta a la crida feta des de l’Assemblea Popular. Integrants de l’organització, sumat amb totes les persones a títol individual que s’hi han unit, han format part d’aquesta multitudinària manifestació. Aquestes concentracions s’han repetit simultàniament a diverses ciutats de Catalunya, i a més, aquest cop la reivindicació estava convocada, a nivell internacional, a més de 1000 ciutats d’arreu del món, responent al lema ‘units per un canvi global’.

La marxa ha començat a les 6 de la tarda al punt d’informació de l’Assemblea Popular del carrer de Sant Joan. Segons l’organització, aquesta reivindicació s’uneix al moviment global i amb aquestes accions pretenen exigir un canvi en el sistema actual. Les seves principals queixes van encaminades a les recents retallades en educació i sanitat que ha dut a terme la Generalitat. ‘’Ens volen retirar els nostres drets bàsics i a ells no els hi toquen cap privilegi, n’estem farts”, ha afirmat Dani Pérez, un dels membres de l’Assemblea. En aquest sentit, un altre punt de crítica ha estat la reivindicació d’una banca pública. “Prou de salvar els bancs. Exigim una rectificació del sistema capitalista” han reclamat des de l’organització. A banda de mostrar la seva oposició en front les retallades i demanar una banca pública, també demanen que es derogui la reforma laboral i la retallada de les pensions i que es redistribueixi la riquesa i el treball, per crear ocupació digna per a tots.

Del carrer de Sant Joan han desfilat cap a la plaça de Prim per arribar a la plaça Mercadal. ‘Culpables’ i ‘no ens representen’ han estat els crits que més s’han escoltat davant de la porta de l’Ajuntament on els manifestants s’han aglutinat. En aquest punt, en un discurs emparat sota el lema ‘per una democràcia real’, s’ha llegit un manifest que reivindicava la falta de participació del sistema actual ‘Ja n’hi ha prou, no som ni volem ser mercaderies de polítics ni especuladors’ han manifestat.

La trajectòria ha continuat baixant pel carrer Major i carrer de Batan per arribar a la seu de Comissions Obreres on també s’hi ha sentit els crits de ‘tampoc ens representen’ i on els manifestants han col·locat cartells a la façana que expressaven ‘Sindicats venuts al sistema’.

La concentració a la plaça del Mercadal ha arribat a aplegar a un miler de persones, tot i que durant la marxa el nombre de manifesants ha disminuït. La marxa de Reus es produïa a la mateixa hora a la ciutat veïna, Tarragona, que ha viscut la manifestació més important del moviment amb més de 12.000 participants.

o0o

El Camp s’escalfa amb la “tardor calenta”

Pobleviu.cat 15/10/2011

Avui a la tarda, s’han celebrat dues manifestació al Camp, en el marc de la jornada internacional de lluita, batejada com a “tardor calenta”. Des del punt d’informació del moviment 15-M, ubicat al carrer Sant Joan de Reus, prop d’un miler de persones han participat a la manifestació convocada per l’Assemblea Popular de Reus, amb el lema “Passem de la indignació a l’acció!”. A la mateixa hora, des de la plaça Imperial Tarraco de Tarragona, fins a vuit mil persones -moltes d’elles arribades des de diferents barris de la ciutat- han transcorregut pels principals carrers de la capital del Tarragonès fins a arribar a la Plaça de la Font, on s’ha clos la manifestació convocada per la Plataforma Contra les Retallades.

La manifestació de Reus assenyala els culpables de la crisi

La manifestació convocada per l’Assemblea Popular de Reus, on participen diferents col·lectius de l’esquerra anticapitalista de la ciutat, ha comptat amb diferents aturades al llarg del recorregut on s’han realitzat diferents parlaments per assenyalar els culpables de la crisi. La primera d’aquestes, s’ha desenvolupat davant el Banc Santander que fa cantonada entre la plaça del Prim i el carrer Sant Joan. Allí, una representant del sindicat CGT ha parlat de la injecció de diners públics a la banca i del paper jugada per aquesta durant la “bonança econòmica”.

La segona, ha estat just davant de la porta de l’Ajuntament. Dos representants de la CUP han fet un parlament, en que han destacat el paper que el Consisotir està fent davant de la situació de crisi, i fins i tot, destallant algunes de les propostes fetes per aquesta formació que han comptat amb l’oposició de la resta de grups municipals. També s’han enganxat paperògrafs a la seu dels sindicats CCOO i UGT, culpant-los de la desmobilització del conjunt de treballadors i treballadores, com també del seu paper de còmplices en les mesures aprovades pel govern espanyol i autonòmic.

Finalment, la marxa ha acabat a la rambla del Carrilet, on representants dels diferents col·lectius convocants, han realitzat diferents parlaments en que s’ha ressaltat la convocatòria de vaga en l’ensenyament universitari del proper mes, les retallades del sistema educatiu i sanitari, així com, la necessitat de mobilitzar-se per fer front a l’ofensiva neoliberal.


Quatre mesos després, ni un pas enrere a Tarragona

A Tarragona, la Plataforma Ciutadana en Defensa dels Drets Públics ha completat una manifestació semblant a la del passat 19 de juny, amb al voltant de deu mil persones, entre dotze i quinze mil segons l’organització. Sense gaires diferències destacables, s’ha fet força més èmfasi en la sanitat, des del tancament del CAP Bonavista, les urgències o les crides contra Boi Ruiz, que en aquest cas ha subtituït el conseller d’Interior Felip Puig. D’altra banda, la figura del President Companys ha estat present en diverses pancartes i lemes. Més gent de barris i més gent de la ciutat, menys d’altres poblacions, si més no en forma de pancartes.

La lectura del manifest, pel filòsof i jesuita Paco Xamar, ha precedit a l’himne a la llibertat de Labordeta i, finalment, la música s’ha apoderat de la plaça de la Font. Cap incident destacable d’una mobilització massiva que ha servit per, a banda de formar part de quelcom més global, deixar ben clar que la ciutat de Tarragona no tolerarà les retallades que des de l’executiu d’Artur Mas, la Unió Europea i els organismes internacionals s’estan imposant.


o0o

Més informació: Manifestació 15 Octubre a Reus

o0o

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada