24 d’oct. 2011

"Las Abejas" uneixen la seva veu a la veu dels presos polítcs de Chiapas, estat on preval la impunitat

En el seu comunicat d'aquest 22 d'octubre, "Las Abejas" assenyalen que el govern vol seguir enganyant dient que tot està bé a Chiapas .. mentre el govern diu que el turisme portarà desenvolupament per a tots els Chiapas, als indígenes que viuen del turisme a San Cristóbal els amenaça per desallotjar de Santo Domingo i per amagar als ulls dels seus convidats rics de molts països. Mentre el govern diu que es respecten els drets humans, manté a la presó a molts innocents i tracta de desfer el moviment no-violent de dejuni i oració que encapçalava el Prof Alberto Patishtán injustament pres al penal número 5 de San Cristóbal. Mentre el professor Patishtán i els seus companys protestaven pacíficament el govern fa dos dies el va treure en les hores de la matinada per traslladar-arbitràriament a un penal en l'estat de Sinaloa a milers de quilòmetres de distància de Chiapas on serà pràcticament impossible que el visitin la seva família i els seus amics.

La Societat Civil Las Abejas, denuncia també les últimes amenaces sofertes per Adolfo i Margarita, defensors de drets humans, que van ser fustigats aquesta setmana per personal de la Procuradoria General de Justícia de l'Estat, de la mateixa Fiscalia per a la Protecció de defensors de drets humans que hauria d'estar protegint-per complir la recomanació de la Comissió Interamericana de Drets Humans. Cal afegir que aquest assetjament va passar tot just unes hores després que Adolfo i Margarita havien rebut a casa seva una carta anònima amb amenaces de mort.

d'altra banda, es refereixen també al recent atropellament de drets humans en aquest estat de Chiapas que segons el governador Sabines és el més tranquil i segur de Mèxic va ser l'atac i destrucció de les instal·lacions del projecte d'educació alternativa de Guaquitepec, municipi de Chilón , per part de cacics locals, com ja és costum a Chiapas, sense que les autoritats locals i estatals fessin res per impedir-ho.

Però no només això, recorden també que segueixen les fustigacions contra comunitats indígenes que defensen la seva autonomia com San Patricio, San Marcos Avilés i Candelaria el Alto. La situació d'assetjament en aquestes comunitats, especialment a San Patricio ens recorda la que vivíem en Chenalhó les setmanes prèvies a la massacre d'Acteal ... sota la mirada còmplice de la policia i de les autoritats.

Comunicat complet.
Escolta el comunicat.
Adolfo i Margarita defensors de drets humans amenaçats.
Amenaces de mort a Adolfo Guzmán i Margarita Martínez.

Font: Chiapas Indymedia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada