25 d’oct. 2010

Espanya fomenta la guerra i s'enriqueix venent 200 tancs a l'Aràbia Saudita: una dictadura feudal, islàmica i absolutista

Espanya pretén vendre entre 200 i 270 carros de combat Leopoard 2E a l'Aràbia Saudita, una dictadura feudal islàmica que és la pedrera internacional dels cervells d'Al-Qaeda. Si es tanca l'operació seria l'exportació més important de la indústria militar espanyola. Chacón farà tot el possible perquè tingui èxit.

C. Chacón ("Ministre de la guerra", Espanya)

25.10.2010 - 02:10 - Països Catalans
Crònica.Cat


L'import total de l'operació dependrà del nombre de blindats, però s'estima que superarà els 3.000 milions d'euros i que inclourà la instrucció del personal i el manteniment. Militars saudites ja han examinat el funcionament dels tancs en el camp de maniobres de San Gregorio (Saragossa) i s'han mostrat satisfets, tot i que està previst adaptar el model espanyol perquè pugui operar a la península Aràbiga. En aquest sentit, el més obvi és que incorporin aire acondicionat.

Espanya fa negocis amb una dictadura islàmica

La institució central de govern de l'Aràbia Saudita és la monarquia saudita. La Llei Bàsica de Govern, adoptada el 1992 declara que l'Aràbia Saudita és una monarquia governada pels fills i néts del primer rei, Abd-al-Aziz ibn Saüd. També afirma que l'Alcorà és la Constitució del país, que es regeix en base a la xaria (llei islàmica). D'acord amb l'Índex de Democràcia de The Economist, el govern de l'Aràbia Saudita és el setè règim més autoritari d'entre els 167 països avaluats.

No es reconeixen els partits polítics o les eleccions nacionals, a excepció de les eleccions locals que es van celebrar l'any 2005, quan la participació estava reservada per als ciutadans barons. Els poders del rei són teòricament limitats dins dels límits de la llei islàmica i d'altres tradicions saudites. També ha de mantenir un consens entre la família reial saudita, els líders religiosos (Ulemes), i altres elements importants en la societat saudita.

El govern saudita estén l'islam mitjançant el finançament de la construcció de mesquites i madrasses (escoles alcoràniques) a tot el món. Els principals membres de la família reial trien el rei entre ells mateixos, amb l'aprovació posterior dels ulemes.Els reis saudites han vingut desenvolupant un govern central. Des de 1953, el Consell de Ministres, nomenat pel rei, l'ha assessorat en la formulació de la política general i dirigeix les activitats de la creixent burocràcia. Aquest consell està compost per un Primer Ministre, el Primer Ministre i vint ministres.

Més informació:

L'exèrcit espanyol es gasta 360 milions d'euros en un vaixell de guerra en plena crisi

Els tancs d'Espanya que tacaran de sang l'Orient Mitjà

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada