14 d’oct. 2010

Totes i tots som kaosenlared! No a la criminalització de la llibertat d'expressió i opinió

Roda de premsa

Davant l'actual situació de criminalització de mitjans alternatius i especialment la del nostre mitjà de comunicació popular anticapitalista i participatiu, el Col·lectiu Kaosenlared convoca una roda de premsa per prendre la veu i expressar la seva postura.

Us volem convidar a l'acte que tindrà lloc al local del Sindicat de Periodistes de Catalunya, (Ronda Universitat número 20 3er 1a) el proper dia 15 d'octubre a las 18:00h.

1. PRESENTACIÓ.

PEDRO GOMEZ DEL SPC (Sindicat de periodistes de Catalunya)

2. LECTURA DEL COMUNICAT DE PRENSAS DEL COELCTIU CONTRA LA CRIMINALIZATCIÓ

MANEL MARQUEZ: Historiador i fundador de Kaosenlared

3. LECTURA DEL MANIFEST DE SUPORT A KAOSENLARED I PER LA RECOLLIDA DE SIGNATURES:

CARLOS TENA (Periodista i col·laborador de Kaosenlared)

4. LECTURA DEL MANIFEST DE PROFESSORS UNIVERSITARIS CONTRA LA CRIMINALITZACIÓ DELS dels MMSS

PROFESSOR UNIVERSITARI SIGNANT DEL MANIFEST

COMPTAREM AMB LA PRESENCIA DE SIGNANTS DE TOTS AQUEST COMUNICATS I DE PERSONES DE RECONEGUT PRESTIGI ACADÈMIC I INTEL·LECTUAL I DEMOCRÀTIC DE CATALUNYA

Clica sobre la imatge per tal de deixar la teva signatura o
si ho prefereixes: http://www.kaosenlared.net/firmas.php

COMUNICAT DE KAOSENLARED

Davant la constant criminalització dels mitjans de comunicació i moviments socials alternatius i després de la petició de l'Ajuntament de Barcelona de sol·licitar a la fiscalia que valori la possibilitat d'obrir diligències contra Kaosenlared.net i altres mitjans alternatius, a objecte d'investigar una presumpta apologia de la violència comesa per aquestes webs, els/les sotasignats volem expressar el següent:

1- Kaosenlared.net ha mantingut sempre una actitud rigorosa i sense incitar a cap violència en el tractament de la informació, el que ho ha convertit enmig de transmissió fonamental per a difondre les informacions publicades pels diferents autors i autores a través del sistema de Lliure Publicació, així com pels integrants del seu equip de col·laboradors (personalitats reconegudes de tots els àmbits del pensament de l'esquerra de tot el món), el que li defineix com un mitjà de comunicació alternativa, plural, lliure i veraç, i, en cap cas, com amprador o impulsor de cap violència.

2. En l'era de la informació, d'Internet, de la globalització informativa i de la proliferació de la denominada guerra de quarta generació –guerra mediàtica-, les classes dominants tornen a intentar criminalitzar a la informació alternativa de les classes populars.

3. Creiem que aquesta acció forma part d'una campanya de major importància, una campanya la finalitat última de la qual és la criminalització dels Moviments Socials, als quals els mitjans d'informació alternativa li donen la veu i l'espai que li és negat per norma en els mitjans de comunicació controlats pels amos del món: el capital i la burgesia.

4. El silenciament de les opinions alternatives i de les persones que lluiten per un món millor és evident, n'hi ha prou amb analitzar com s'informa de qualsevol postura alternativa en aquests mitjans. O fins i tot com els comunicats dels MMSS no són ni tan sols publicats en aquests.

5. Els mitjans de comunicació que estan al servei de les classes populars i del poble treballador, reivindiquen la pau. Pau que indivisiblement està lligada a la justícia social. Els objectius del poble gens tenen a veure amb les pantomimes monstruoses que vivim cada dia, sostingudes sobre una estructura soci-econòmica de submissió i d'esclavitud moderna.

6. La lluita de l'esquerra anticapitalista, sumits en la precarietat laboral i social, l'assetjament policial i judicial, necessita mitjans de comunicació contra el poder hegemònic, és part fonamental del nostre dret a la llibertat d'expressió i organització. Dret humà i democràtic que ningú civilitzat pot negar.

7. Si Kaosenlared.net o altres mitjans alternatius, fossin tancats, s'estaria vulnerant tota la legislació espanyola i internacional en matèria de llibertat d'expressió. Aquesta legislació bolca la responsabilitat dels fets imputables en els autors dels articles, i no en els mitjans que serveixen com simple mecanisme de transmissió dels mateixos. No hi ha raó alguna per a actuar judicialment contra aquests mitjans alternatius. L'apologia de la violència, solament té punta en el Codi Penal espanyol si es realitza per motius racistes, antisemites o ideològics (article 510 del Codi Penal) i justament Kaosenlared.net és exemple en la defensa dels drets de les minories i de respecte per a totes les ideologies democràtiques.

8. Expressem la nostra solidaritat i suport a Kaosenlared.net i a la resta de mitjans alternatius “assenyalats” en els últims dies, així com el nostre profund malestar per aquest nou atac a la llibertat d'expressió.

9. Les persones que treballem, escrivim i llegim kaosenlared estem contra la criminalització dels mitjans de comunicació alternatius i dels moviments socials.

10. La nostra lluita està a la batalla de les idees i per la informació professional i alternativa. No coneixem més armes que la paraula, els arguments raonats i el pensament crític. Som gent de pau.


Per a adherir-te al manifest en suport a Kaosenlared i la llibertat d'expressió i opinió pots enviar la teva signatura a http://www.kaosenlared.net/firmas.php [Indicar, si us plau, nom i cognom, país i professió]

PER A VEURE ELS/LES SIGNANTS >>>>

Organitzacions i Moviments socials
Signants I
Signants II

Sol·licitem i agraïm a tots els companys i companyes, lectors, lectores, usuaris i usuàries de Kaosenlared, la difusió d'aquest manifest per tots els mitjans possibles.

http://www.kaosenlared.net/firmas.php

Notes relacionades:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada