3 d’oct. 2010

L'ONU demana que se suprimeixi l'Audiència Nacional espanyola

El relator de Drets Humans de l'ONU, Martin Scheinin, ha emès un informe en el qual demana la supressió de l'Audiència Nacional espanyola i el règim d'incomunicació als detinguts. Això no ha agradat gens al govern espanyol, que no s'ha pres gaire bé que algú, en aquest cas una organització d'abast internaconal, posi en dubte el caràcter democràtic de l'antic Tribunal d'Ordre Públic (TOP) i ja ha acusat Scheinin de "falta de rigor i credibilitat".

El Consell dels Drets Humans de l'ONU conclou avui la seva 15a sessió analitzant l'informe realitzat per Scheinin, que qüestiona la legalitat de l'Audiència Nacional espanyola i la incomunicació aplicada als detinguts al·legant que perjudica els drets i llibertats fonamentals.

A això el govern espanyol ha respost amb un altre informe en el qual afirma que les anàlisi de Sheinin "no corresponen a la realitat de la lluita contra el terrorisme". No només això, sinó que eludint barroerament les reiterades denúncies de tortures dels presos polítics, l'executiu espanyol s'atreveix a etzibar que les incomunicacions obeeixen al fet que "en aquest país hi ha un terrorisme actiu", fet que segons el govern de l'Estat justificaria les tortures que s'apliquen sota el règim d'incomunicació. Segons el govern espanyol, les denúncies de tortura no estan "ni contrastades, ni fonamentades".

En aquest sentit, retreu al relator de l'ONU que pretengui "qüestionar el marc legal i institucional sobre els quals s'assenta l'actuació d'un Estat democràtic en la lluita contra el terrorisme". A més, per seguir deixant via lliure a les seves actuacions antidemocràtiques, li retreu també que pretengui jutjar sobre una qüestió, el terrorisme, que ni tan sols ha estat definit per la comunitat internacional.

El govern espanyol ha convidat Sheinin a visitar "centres de detenció atesa la preocupació" que mostra pel règim d'incomunicació espanyol.

Per saber-ne més:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada