25 d’oct. 2010

La flota per la llibertat encara no ha atracat: posa't rumb a Gaza!

Cultura i pau. Canalsolidari.org el 25/10/10

La imatge és de Rumbo a Gaza

El maig passat l’exèrcit israelià va assassinar 9 membres d’una flota que intentava dur ajuda humanitària a Gaza. Ara dos dels seus participants, residents a Catalunya, ho tornaran a intentar. El proper dissabte Barcelona acull una Festa Solidària per presentar aquesta nova iniciativa. T’hi apuntes?

El passat mes de maig va sortir una flota composta per 6 vaixells i més de 700 persones direcció a Gaza amb l’objectiu de trencar el bloqueig imposat per Israel i de portar més de 10 tones d’ajuda humanitària. En aquesta ocasió, l’exèrcit d’Israel va atacar la flota ocasionant 9 morts i més de 50 ferits de diversa consideració. En aquesta primera Flotilla de la Llibertat van participar dos ciutadans residents a Catalunya, Manuel Tapial i Laura Arau, que són els promotors d’aquesta nova flota que, juntament amb centenars de persones més, pretén sortir la propera primavera des de l’estat espanyol.

Demanem la vostra solidaritat i compromís per poder portar a bon port aquesta proposta de solidaritat amb el poble palestí. Us animem a participar en actes com el del proper dissabte així com sumar el major nombre d’adhesions i compromisos possibles ja que volem comprar dos vaixells, carregar d’ajuda humanitària i emprendre aquest viatge solidari un cop més per d’una banda, acabar amb el setge a Gaza i de l’altra pressionar la comunitat internacional i que implementi les accions necessàries de pressió que obliguin a Israel a respectar la legislació internacional i els drets humans dels palestins.

D’altra banda, us informem que el proper dimecres 27 d’octubre a les 12.30h al Col.legi de Periodistes (Rbla. Catalunya, 10, pral - Barcelona) tindrà lloc una roda de premsa de presentació del grup Catalunya Rumbo a Gaza, oberta al públic.

Participants a la roda de premsa:
>> Laura Arau, activista participant a la Flotilla de la Llibertat
>> David Segarra, documentalista i participant a la Flotilla de la Llibertat
>> Usama Khaldy, ciutadà palestí expulsat de Gaza
>> Maria del Mar Fernández, activista de Free Gaza participant en el primer vaixell que va trencar el setge a Gaza

I comptarà amb la moderació de:
>> Rita Marzoa, periodista

Esperem poder comptar amb la vostra participació en els diferents actes que us proposem! D’altra banda, podeu veure tota la informació relativa a la campanya Rumbo a Gaza a www.rumboagaza.org.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada