20 de des. 2010

L'economia especulativa, segons Arcadi Oliveres

dilluns 20 de desembre a internet
Dimarts 21 de desembre, a les 22.25, al Canal 33 -

Arcadi Oliveres és economista de referència entre els moviments socials. Entre altres temes, és expert en economia mundial, en finances especulatives i en despesa militar. Doctor en Ciències Econòmiques, imparteix nombrosos cursos i conferències, i fa classe d’Economia Contemporània a la Universitat Autònoma de Barcelona. Col•labora amb diversos moviments socials i cristians, i presideix, entre altres, l’associació Justícia i Pau, la Federació Catalana d’ONG’s per la Pau i la Universitat Internacional de la Pau.


Segons Arcadi Oliveres, l’especulació generalitzada, l’enorme frau fiscal i la despesa militar, fomentada pel “complex militar-industrial” –entre moltes altres coses-, evidencien la necessitat d’una reforma global del sistema econòmic.

Per aconseguir aquesta reforma cal incrementar el pes de la societat civil i dels moviments socials, i enllaçar-los amb la presa de decisions polítiques. I començar a impulsar canvis, a partir de projectes concrets.

El concepte de “complex militar-industrial” es va popularitzar arran del discurs de comiat de Dwight Eisenhower, president dels Estats Units del 1953 al 1960, en el que va advertir que el seu creixement desmesurat, pot posar en risc les llibertats i la democràcia.

ENLLAÇOS

ASSOCIACIÓ JUSTICIA I PAU

FEDERACIÓ CATALANA D'ONG PER LA PAU

UNIVERSITAT INTERNACIONAL PER LA PAU

DISCURS DE COMIAT D. EISENHOWER, president dels Estats Units 1953-1960 Fragments a Youtube. ....... Discurs sencer, només àudio

Font: TV3.Cat Latituds

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada