30 de des. 2010

Vida Diària a Kabul

Fuente: periodismohumano.com
Vida Diària a Kabul
Alberto Arce

L’Afganistan sobreviu des de fa dècades entre la guerra civil i la intervenció estrangera. És un conflicte tan complex que només els mateixos afganesos el comprenen. La guerra afganesa sembla cada vegada més una guerra que ningú no pot guanyar. Desplaça població al mateix temps que la sotmet a una pobresa difícil de superar i l’enfonsarà, en cas que la solució existeixi, en el dolor fantasma i l’emergència permanent, un dolor que no es podrà superar amb les drogues, que no es podrà superar somiant. Tot i així, com en totes les guerres, a l’Afganistan la vida diària continua.

Fruit de la col·laboració amb l’Institut Català Internacional per la Pau, el projecte Vida diària a Kabul intenta apropar la realitat afganesa al públic a través de nou reportatges gravats i redactats durant el mes de juny del 2010.
Alberto Arce, periodista i realitzador de documentals, va viatjar a Kabul el juny del 2010. Una vegada allà, juntament amb el fotògraf Ricardo García Vilanova i gràcies a la col·laboració del seu guia i traductor local, Sayed Zafar Hashimi, van poder conversar amb les persones que apareixen als textos i als vídeos.

Stefano Casella es va encarregar de l’edició i la realització dels vídeos a Barcelona, Cristian Bettini del disseny i la programació web del projecte i Simona Marchesi del disseny gràfic.

Aquesta tasca no hauria estat possible sense la producció, el suport i la confiança a llarg termini del equip de l’Institut Català Internacional per la Pau per contribuir a generar una imatge honesta dels habitants de l’Afganistan.

Hannah McCurdy, a càrrec de la versió anglesa, Marta López Carabí amb la versió catalana i Sarah Youx i Céline Pimentel amb la francesa han col.laborat en la traducció.

IndependentDocs i Unai Aranzadi van col·laborar amb el seu suport i patrocini en matèria de seguretat, així com també Reporteros Sin Fronteras España.

AfganistanDemain, el guesthouse més acollidor i amb la millor cuinera de Kabul, ens va brindar la seva hospitalitat.
La Sarah, que sempre hi és. I la Selma, que acaba d’arribar.

índex dels vídeos:

Cinema Park
Encastats
El Mite de la Caverna

El Cooperant i el General
Checkpoint Kabul
Hel(l)mand Camp
Dolor fantasma. Emergència permanent
Kabul addiction
Picnic. Tempesta de pols a Kabul

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada