12 de des. 2010

Nicaragua també prohibeix les corrides de toros

Aquesta setmana s'ha aprovat la Llei de benestar animal que prohibeix matar o ferir les bèsties durant les corrides

Font: Vilaweb

L'assemblea de Nicaragua també ha decidit aquesta setmana prohibir les corrides de toros amb una Llei de benestar animal que impedeix ferir o matar les bèsties durant les exhibicions. La decisió adoptada per l'assemblea estatal ha estat molt celebrada per la Societat mundial per a la protecció dels animals (WSPA, en les sigles angleses) i moltes altres organitzacions animalistes del país.

L'aprovació de la llei, molt a prop de la unanimitat, és el resultat de cinc anys d'esforç i campanya de WSPA i les societats col·laboradores de Nicaragua. Aquesta organització internacional va formar part i va col·laborar amb la Plataforma Prou que va portar una Iniciativa Legislativa Popular al Parlament amb l'aval de més de cent quaranta mil signatures de ciutadans. A Catalunya la llei que abolia la pràctica dels toros es va aprovar definitivament el 28 de juliol d'enguany.

La Llei de benestar animal ha obtingut el suport de setanta-quatre diputats del congrés nicaragüenc, per només cinc vots en contra. Nicaragua és el primer estat que prohibeix la crueltat d'aquest espectacle a tota la seva jurisdicció, quasi cent anys després que ho fes Uruguai el 1912.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada