12 de des. 2010

Mostres de suport a Julian Assange i Wikileaks a València, Barcelona i Alacant

Centenars de ciutadans es concentren davant els consolats britànics i suec

Simpatitzants de Julian Assange van protestar ahir per a exigir l'alliberament del fundador del lloc web Wikileaks. Es van realitzar manifestacions ciutats, com Barcelona, València, Alacant, Lima, Amsterdam, Londres... · Foto Reuters

Vilaweb

Quatre dies després de l'arrest del fundador de Wikileaks, l'australià Julian Assange (llegiu-ne aquest perfil), a Londres, la plataforma FreeWikileaks és al darrere d'unes quantes concentracions que es van fer ahir en ciutats del país. Se'n van fer a Alacant (davant el consolat britànic), Barcelona (també davant el consolat britànic) i València (davant el consolat suec). FreeWikileaks reclama, a través del manifest 'Per la llibertat, digues no al terrorisme d'estat', vuit punts relacionats amb l'activitat i la persecució de Wikileaks, com ara la posada en llibertat de Julian Assange i el restabliment del domini Wikileaks.org.

A les concentracions hi van assistir centenars de persones que es van aplegar sota pancartes com 'La transparència és una obligació i no un crim', 'Els governs són titelles dels EUA' i 'La democràcia és una farsa', els manifestants van defensar la transparència informativa i van reclamar la llibertat del fundador de WikiLeaks, Julian Assange.

Els assistents a la concentració de Barcelona, que va fer-se a la porta de la Torre de Barcelona de l'Avinguda Diagonal, on hi té la seu el consolat britànic a la ciutat comtal, van fer crides a favor de la posada en llibertat d'Assange i de Bradley Manning, el soldat acusat d'haver filtrat els documents que van derivar en les publicacions dels diaris de guerra d'Afganistan i dels registres de guerra a Iraq. També es va reclamar el restabliment del domini a internet.

Més enllà de les concentracions, la solidaritat amb Wikileaks i la seva cara visible, Julian Assange, s'ha multiplicat aquestes dues setmanes per mitjà de la xarxa. El tancament de la web principal del portal, Wikileaks.org, ha esperonat l'obertura de centenars de servidors mirall a tot el món que redupliquen els continguts de Wikileaks. Ara mateix hi ha un miler i mig de còpies, entre les quals n'hi ha unes quantes en dominis del nostre país: Wikileaks.cat, Wiikileaks.deca.cat, Wikileaks.laotracarboneria.net, Wikileaks.pirata.cat, Wikileaks.ppcc.cat...

L'ambaixada nord-americana considera Catalunya el major centre del terrorisme islamista del mediterrani

WikiLeaks revela que la comunitat islamista a Barcelona, Tarragona, L'Hospitalet, Badalona i Reus preocupa a Washington

Els Estats Units defineixen Catalunya com 'el major centre mediterrani d'activitat de radicals islamistes' i han instal·lat a Barcelona una seu dels serveis d'intel·ligència per controlar també el crim organitzat, també amb forta implantació.

Els serveis d'intel·ligència nord-americans estan preocupats per la 'forta implantació de la comunitat paquistanesa i marroquina a Barcelona i l'efervescent activitat d'islamistes en localitats com Tarragona, L'Hospitalet, Badalona i Reus'. Així ho expliquen els documents de l'ambaixada nord-americana a Madrid filtrats per WikiLeaks i fet públics a través del diari espanyol 'El País' avui. Per combatre el terrorisme islamista i el crim organitzat, el govern dels EUA va crear l'octubre del 2007 una 'multiagència d'intel·ligència' a Barcelona.

Un informe secret de l'ex-ambaixador dels EUA a Madrid, Eduardo Aguirre, explica que l'alta immigració, tant legal com il·legal, des del nord de l'Àfrica (Marroc, Tunísia, Algèria), així com del Pakistan i Bangla Desh fa de Catalunya 'un iman per reclutar terroristes'. L'informe, de fa tres anys, recull dades oficials, que estimen que a Catalunya hi vivien uns 60.000 pakistanesos, la majoria homes, solters i sense documentació, així com molts immigrants del nord da l'Àfrica. 'Viuen al marge de la societat espanyola, no parlen la llengua, sovint estan aturats i tenen pocs llocs per practicar la seva religió amb dignitat'. Unes circumstàncies que, segons Aguirre, 'proporcionen un terreny fèrtil per al reclutament de terroristes'. 'Catalunya s'ha convertit en la primera base d'operacions per l'activitat terrorista', conclou la filtració.

'L'amenaça a Catalunya és evident. Els EUA han de saber qui i què circula per aquesta àrea entre Argèlia, Tunis, Rabat i el sud de França. El Consolat de Barcelona seria la plataforma ideal per la central, perquè té prou espai, comunicacions segures i una bona localització', diu un dels cables.

Tràfic de drogues i xarxes criminals

L'informe assegura, a més, que Catalunya és la porta d'entrada als mercats europeus de la cocaïna d'Amèrica del Sud, el cànnabis del Marroc i l'heroïna de l'Afganistan. Segons un informe del Departament del Tresor nord-americà citat al document, l'estat espanyol és la base europea per blanquejar els beneficis dels traficants. 'Funcionaris nord-americans i espanyols consideren que Barcelona és la base operacional per la distribució i el finançament dels càrtels de cocaïna colombians', afirma el document.

El cable secret també cita l'aeroport de Barcelona com un dels més utilitzats per les màfies dedicades al tràfic de persones, segons informes nord-americans. 'Les autoritats espanyoles ens diuen que màfies de xinesos, romanesos i albanokosovars s'han establert a Catalunya, s'estenen per la costa mediterrània i guanyen terreny', explica la filtració citant grups amb entrenament militar i criminal que dirigeixen xarxes de prostitució; una organització criminal russa dedicada a la pornografia infantil; i grups ucraïnesos, lituans i xinesos establerts a Barcelona, Tarragona i València.

Notícies relacionades:

* Els EUA van fer marxar el Banc Sabadell de l'Iran
* Catalunya és una base d'activitats de la màfia russa, segons un cable de Wikileaks
* La branca europea de la màfia georgiana es dirigia des de Barcelona
* El govern nord-americà considera l'estat espanyol el centre d'emblanquiment de diners més important d'Europa

Última hora de Wikileaks:

Compte de Twitter de Wikileaks.
Tots els apunts sobre Wikileaks al Twitter.
Web 'oficial': Wikileaks.ch.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada