21 de set. 2011

Dislocades nacionals i internacionals per les comunitats zapatistes

La JBG de Roberto Barrios va emetre un nou comunicat el 14 de setembre, en què tornen a denunciar "els actes d'agressió, amenaces, fustigació i desallotjament que pateixen els nostres companys base de suport de la comunitat de Sant Patricio del municipi autònom La Dignidad, el denunciat en data de 12 de setembre d'enguany, on un grup de 100 persones es van possessionar a la vora de la comunitat ja esmentada, per desallotjar als nostres companys i companyes de les seves terres que viuen i treballen amb les seves famílies i fills des de fa 15 anys".

Dos dies més tard, el grup s'ha incrementat i són ja 160 les persones que han envaït les terres de les companyes BAZ, amb reforços provinents del Ejido El Paraiso, El Calvario i Rancho Guadalupe. Segons explicava la JBG compten amb 47 canons i dues armes calibre AR 15. Els invasors mantenien a les famílies acorralades per mitjà de trets constants. La situació s'anava empitjorant, ja que començaven a acusar també la manca d'alimentació i altres necessitats.

Davant aquesta greu i preocupant situació, el ​​Frayba va emetre una acció urgent, per la fustigació i risc de desplaçament forçat de la comunitat de Sant Patricio.

Pronunciament de la RvsR Chiapas per assetjament i risc de desplaçament forçat de la comunitat autònoma zapatista de Sant Patrici.

Solidaritat amb les comunitats zapatistes. Atenes. Grècia.

Recordem que ja ho explica el Sup a la seva Tercera Carta al senyor Luis Villoro : "A les nostres terres seguim en resistència. Segueixen les agressions en contra nostra provinents de tot l'espectre polític. Som un exemple que és possible que tots els partits polítics tinguin un mateix objectiu. Afavorits pels governs federal, estatal i municipals, tots els partits polítics ens ataquen".

Recordem també que l'ús de grups paramilitars que es disfressen d'organitzacions socials és una altra cara violenta de la guerra de contrainsurgència, durant 2010 aquest treball va ser realitzat per la OPDDIC (Organització per a la Defensa dels Drets Indígenes i Camperola), mentre que el 2011 la ORCA (Organització regional de cafeticultores de Ocosingo) ha pres un fort paper i és la zona nord i selva de l'estat on el govern té forts interessos econòmics just on s'ha reactivat el setge paramilitar. 5 de les 11 denúncies donades a conèixer aquest any, són dels Caracoles de Garrucha i Morelia en relació a atacs de l'ORCAO.

Davant aquestes situacions es convoca a una dislocada NACIONAL I INTERNACIONAL DE SUPORT I SOLIDARITAT AMB LXS ZAPATISTES per al pròxim 22 de setembre.

Convocatòria a Mitjans Lliures i Independents.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada