28 de set. 2011

Veïns d’Arbolí, contra l’homenatge a l’alcalde de l’època franquista

Un grup de veïns d’Arbolí exigeixen que s’aturi l’homenatge a Josep Maria Pàmies, que fou alcalde del poble durant l’època franquista. Aquests tatxen el reconeixement de «gravetat institucional» i denuncien que ha estat decisió d’un membre d’ERC. L’actual batlle, Jordi Juncosa, assegura que la decisió no vulnera cap llei i que es tracta d’una menció per la seva feina al llarg de 21 anys

Imatge d’arxiu del que fou alcalde d’Arbolí, Josep Maria Pàmies, saludant al rei Joan Carles I. - pobleviu.cat

F. Gras / Diari de Tarragona 27/09/2011

El petit poble d’Arbolí – amb poc més d’un centenar d’habitants– viu aquests dies revolucionat després de què un grup de veïns hagi inundat el municipi de cartes exigint que es paralitzi l’homenatge a un dels seus antics alcaldes. El motiu de la denúncia ve precedida pel fet que Josep Maria Pàmies fou el batlle del poble durant l’època franquista, motiu pel qual consideren de «gravetat institucional» la decisió, ja que «va defensar uns ideals completament diferents als de la llibertat, la igualtat, la fraternitat i la democràcia». En aquest sentit, també critiquen durament que la persona encarregada d’organitzar l’acte hagi estat l’actual alcalde d’Arbolí, Jordi Juncosa, que pertany a ERC.

Per la seva banda, Juncosa assegura que es tracta d’un acte inclòs dins del programa de festa major i que pretén retre un reconeixement als dos darrers alcaldes del poble, entre ells Pàmies, que exercir el càrrec durant 21 anys –tres d’ells ja amb el franquisme exhaurit–. Així doncs, l’alcalde d’ERC defensa que l’homenatge incideix en la feina que va dur a terme, sobretot, amb diverses obres a nivell urbanístic que va arribar a costejar en part ell mateix. També subratlla que la decisió no vulnera cap llei i que el ple municipal hi va estar d’acord.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada