22 d’ag. 2010

La policia trenca la normalitat de la Festa Major de Gràcia: controls, càrregues i detencions

La policia autonòmica ha desplegat un important contingent d'agents a la Vila de Gràcia, amb la intenció d'impedir els actes de benvinguda a Laura Riera i fer efectiva la consigna de l'Audiència Nacional espanyola. Quan els organitzadors de les festes populars de la plaça del Raspall (CFP) pretenien realitzar una roda de premsa desconvocant les activitats de benvinguda a la presa política, els agents antiavalots han procedit a la retenció de les persones que es trobaven a la tarima de la plaça; d'aquests, una persona, Martí H., ha estat detinguda i resta ara mateix als calabossos de la comissaria dels Mossos d'Esquadra de les Corts. Poc després una manifestació espontània ha recorregut els carrers de Gràcia fins la plaça de la Vila, on els antiavalots han carregat de forma indiscriminada entre la gent que celebrava un correfoc infantil. La policia ha detingut fins a 3 persones més per manifestar-s'hi contra l'ocupació policial de Gràcia i la prohibició de Madrid.
Com a resposta a aquests fets, Alerta Solidària ha convocat una concentració per la llibertat d'en Martí H. i la resta de solidaris: avui diumenge a les 18 hores a la plaça de la Vila de Gràcia.

El portaveu de la Coordinadora de Festes Populars va ser detingut ahir a la tarda al barri de Gràcia de Barcelona. Els Mossos d'Esquadra van retenir i identificar unes desenes de persoens després d'haver avortar l'intent de lectura d'un manifest on es pretenia comunicar que tots els actes previstos havien estat ja desconvocats, tal i com ja s'havia difós per canals d'informació com el 3/24. De tots els "retinguts" a la plaça només Martí H. continua detingut a la comissaria de les Corts. Algunes informacions apuntaven que els Mossos d'Esquadra havien assegura que seria traslladat a l'Audiència Nacional espanyol, però aquesta informació encara no ha estat contrastada.

Enmig de la confusió i la sorpresa de tothom, els Mossos d'Esquadra van pujar a l'escenari, van desplaçar la desena de persones de la Coordinadora de Festes Populars cap a un carrer adjacent i, cap a un quart de vuit els van deixat anar, prèvies identificacions, menys al que havia començat a llegir el manifest. Aquest fou obligat a pujar a un furgó i segons la notificació d'un responsable policial serà conduït a l'Audiència Nacional espanyola, segons informa Alerta Solidària.

La roda de premsa avortada havia estat comunicada als agents de paisà que hi havia a la plaça i malgrat conèixer el contingut del comunicat van optar per la via expeditiva i va provocar la indignació general dels reunits a la plaça.
Però la situació de més tensió i violència s'ha produït cap a les 20h a la plaça de la Vila, on s'ha dirigit la manifestació espontània de protesta que ha burlat el cordó policial. Un cop arribats el centenar i escaig de persones que protestaven davant la seu del districte els policies antiavalots han carregat indiscrimidament contra les persones que es trobaven a la plaça. Es dóna la circumstància que a la plaça de la Vila es realitzava també un correfoc infantil, els participants del qual també han resultats afectats per les càrregues dels antiavalots de la policia autonòmica.

Un gran contingent de policies de paisà han invaït la Vila de Gràcia, distribuït per grups per diferents indrets del barri: aquests han estat els responsables de les detencions posteriors de diverses persones. La presència dels policies uniformats i encaputxats també ha trencat la normalitat de la Festat Major: l'actitud intimidatòria d'alguns agents i les prohibicions a la circulació normal pels carrers han inhibit molts veïns i visitants, que no han pogut gaudir de la Festa Major amb normalitat a causa de la presa policial de Gràcia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada