4 d’ag. 2010

Una professora nord-americana de la URV defensa Catalunya davant Obama

· DiGiacomo demana al president que contacti amb el govern català escollit a les properes eleccionsSusan DiGiacomo · Foto: Lluís Brunet

Redacció /Reus Digital 04/08/2010

Susan M. DiGiacomo, profesora nord-americana del departament d'Antropologia, Filosofia i Treball Social de la Universitat Rovira i Virgili, ha enviat una carta al president d'EEUU, Barack Obama, defensant Catalunya davant la sentència del Tribunal Constitucional sobre el nou Estatut. La professora demana al president que parli d'aquest cas amb els seus assessors i que comenci a establir contactes amb el govern català que surti de les eleccions de la tardor.

La professora fa referència al llibre 'The Audacity of Hope' d'Obama, on contempla la democràcia nord-americana "no com una casa a construir, sinó com una conversa a mantenir". Segons DiGiacomo, a Catalunya s'ha produït un "intent de tancar aquesta conversa" i defineix aquest fet com un "atropellament a la democràcia".

Susan M. DiGiacomo explica que encara conserva la seva nacionalitat nord-americana però que malgrat això, reconeix que se sent "afectada" per la sentència del Tribunal Constitucional perquè "conec aquest país des que hi vaig arribar per primer cop a les acaballes de la dictadura" i perquè "vaig viure el procés de resistència cultural, sindical i política i l'inici del procés de reconstrucció nacional catalana durant la transició a la democràcia".

A més, la nord-americana li explica la resposta que va tenir la ciutadania catalana davant de la sentència amb la manifestació del 10 de juliol a Barcelona. DiGiacomo creu que "cada vegada més catalans optarien per la plena sobirania, un procés pacífic i negociat de separació de l'Estat espanyol i establiment d'un nou estat català dins del marc de la Unió Europea".

La professora de la URV fa esment de la visita a Barcelona de Jimmy Carter que, segons explica la nord-americana, va qualificar la sentència "d'error" i va oferir d'enviar observadors internacionals del Carter Center en cas d'un referèndum sobre la independència a Catalunya.

Per tot això, DiGiacomo demana al president que contacti amb el govern català elegit a les properes eleccions de la tardor.

Font: Reus Digital

Carta íntegra de Susan Digiacomo al president Obama

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada