La professora fa referència al llibre 'The Audacity of Hope' d'Obama, on contempla la democràcia nord-americana "no com una casa a construir, sinó com una conversa a mantenir". Segons DiGiacomo, a Catalunya s'ha produït un "intent de tancar aquesta conversa" i defineix aquest fet com un "atropellament a la democràcia".
Susan M. DiGiacomo explica que encara conserva la seva nacionalitat nord-americana però que malgrat això, reconeix que se sent "afectada" per la sentència del Tribunal Constitucional perquè "conec aquest país des que hi vaig arribar per primer cop a les acaballes de la dictadura" i perquè "vaig viure el procés de resistència cultural, sindical i política i l'inici del procés de reconstrucció nacional catalana durant la transició a la democràcia".
A més, la nord-americana li explica la resposta que va tenir la ciutadania catalana davant de la sentència amb la manifestació del 10 de juliol a Barcelona. DiGiacomo creu que "cada vegada més catalans optarien per la plena sobirania, un procés pacífic i negociat de separació de l'Estat espanyol i establiment d'un nou estat català dins del marc de la Unió Europea".
La professora de la URV fa esment de la visita a Barcelona de Jimmy Carter que, segons explica la nord-americana, va qualificar la sentència "d'error" i va oferir d'enviar observadors internacionals del Carter Center en cas d'un referèndum sobre la independència a Catalunya.
Per tot això, DiGiacomo demana al president que contacti amb el govern català elegit a les properes eleccions de la tardor.
Font: Reus Digital
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada