6 d’ag. 2010

Sílvia Pérez Cruz obre el Portalblau de l'Escala

Avui comença aquest festival de música mediterrània que acaba el dia 14

La cantant Sílvia Pérez Cruz és l'encarregada d'inaugurar la tercera edició del Festival Portalblau. Repartit entre les localitats empordaneses d'Empúries i l'Escala vol ser-se un lloc enmig de l'àmplia oferta de festivals d'estiu que tenen lloc a la Costa Brava. Així doncs, avui a dos quarts d'onze del vespre Sílvia Pérez Cruz donarà el tret de sortida del festival des de la platja del Mar d'en Manassa, a l'Escala.


En el concert d'aquest vespre la palafurgellenca presentarà els seus temes més personals. Educada en el jazz i el flamenc, aquesta posseïdora d'una veu única oferirà el primer d'un seguit de concerts prop de la seva terra. Després d'anys immersa en altres projectes i grups, com Las Migas, recitals amb Refree, la col·laboracions amb Coetus... ara Pérez Cruz mostra la seva faceta artística més íntima.

El Festival Portalblau va néixer l’estiu de 2008, en el marc de la commemoració del centenari de l’inici de les excavacions a Empúries. L'edició d'enguany porta a músics dels quatre punts cardinals de la Mediterrània: d'Orient venen els dansaires otomans Galata Mevlevi Ensemble (13 d'agost), del sud als ritmes algerians de Neila Benbey (9 d'agost), d'Itàlia la tarantel·la de la formació d’Antonio Castrignanò (10 d'agost). Finalment Portalblau també compta amb una nutrida representació de cantants d'aquí, com Quimi Portet (8 d'agost), Cris Juanico (7 d'agost) o Miguel Poveda (14 d'agost).

Font: Vilaweb

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada