29 de jul. 2010

El TC manté la suspensió dels aterraments del Cabanyal

Diu que preval la preservació del patrimoni històric 'davant del risc de degradació o destrucció'

L'excavadora enderroca el número 15 del carrer Vidal Canelles del barri del Cabanyal de València.

El Tribunal Constitucional ha refusat de nou els arguments de la Generalitat valenciana i ha decidit de mantenir la suspensió del decret llei sobre els enderrocaments del Cabanyal. 'Davant del risc de degradació, destrucció o pèrdua, l'interès en la preservació dels valors que defineixen els immobles afectats per l'execució del pla com a integrants del patrimoni històric artístic ha de ser considerat prevalent des de la perspectiva cautelar', diu l'interlocutori del tribunal.

El decret llei ja havia quedat sense aplicació quan l'advocat de l'estat va presentar-hi un recurs d'inconstitucionalitat en considerar que els aterraments previstos perjudicaven el conjunt històric. La Generalitat va demanar que es desestimés el recurs del govern espanyol però ara el ple del TC ha dictaminat, quan falta poc perquè acabi el termini establert per aixecar o mantenir una suspensió, que prorrogui la suspensió dels punts del decret referents als aterraments en el conjunt històric protegit.

El Consell va aprovar, al gener, el decret en què declarava que el PEPRI del Cabanyal 'no perjudica, danya o deteriora la protecció del conjunt històric de la ciutat', el qual declara bé d'interès cultural (BIC). Però en l'interlocutori publicat avui, el TC diu que el PEPRI afecta una zona especialment protegida i que 'comportarà actuacions que impliquen, com a mínim, un risc per a la integritat de l'esmentat conjunt històric i, per extensió, per a l'interès públic' inherent en la protecció del barri del Cabanyal-Canyamelar. És per això que el tribunal diu que 'els valors associats a la preservació del patrimoni històric no poden ser enervats per l'interès d'executar un Pla Especial de Reforma Interior en aquesta zona'.

Font: Vilaweb

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada