30 de jul. 2011

Aprovada la renovació de l'explotació de la central nuclear d'Ascó fins al 2021

El bon funcionament de les dues unitats de la instal·lació i el manteniment del nivell adequat de seguretat han portat el Consell de Seguretat Nucelar a aprovar la sol·licitud de renovació

Reus Digital

Aprovada l'explotació de la central nuclar d'Ascó per un període de deu anys. El ple del Consell de Seguretat Nuclear (CSN) ha aprovat aquest divendres per unanimitat un informe favorable a la sol·licitud de renovació de l'autorització d'explotació de les dues unitats de la central per al període 2011-2021.

Segons el CSN, la decisió favorable s'explica pel bon funcionament de les dues unitats de la instal·lació i pel manteniment del nivell adequat de seguretat, així com a les modificacions introduïdes per donar resposta als requisits mormatius de major exigència. L'informe ja ha estat enviat al Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç.

Els resultats de l'avaluació, inclosos en un conjunt de 39 informes tècnics especialitzats, així com els requisits exigibles pel Reglament d'instal·lacions Nuclears i Radioactives, han portat el CSN a aprovar l'explotació de la central d'Ascó durant 10 anys més. Així mateix, també s'ha contemplat el compliment dels requisits de l'autorització concedida l'any 2001 i la informació de les 324 inspeccions realitzada a la central durant la vigència de l'actual autorització, així com els resultats de la supervisió contínua del funcionament de la instal·lació mitjançant el Sistema Integrat de Supervisió de Centrals (SISC).

Amb l'aprovació de la sol·licitud, es conclou que el titular de la central ha complert amb els requisits de l'autorització vigent, com és el cas de les proves de resistència derviades de l'accident de Fukushima i que impliquen una reavaluació de la seguretat de la planta en condicions més extremes que les contemplades en el disseny actual de la central.

.:.

NO a la renovació de la central nuclear d'Ascó

.:.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada