18 de jul. 2011

La Caravana Per la Pau recorre el nord de Mèxic

La Caravana Per la Pau – Justícia i Dignitat, un moviment ciutadà contra la violència del narcotràfic encapçalat pel poeta Javier Sicilia, va recórrer el passat mes de juny prop de tres mil quilòmetres del nord de Mèxic, de Cuernavaca, al centre del país, fins a Ciudad Juárez, el nucli urbà més violent del país, a la frontera amb els Estats Units. La Caravana, amb el suport de 180 organitzacions socials, reclama justícia per a les 35.000 víctimes mortals que ha deixat la guerra del narcotràfic en els últims cinc anys i exigeix un canvi en la estratègia antidroga del govern de Felipe Calderón, basada en llençar l'exèrcit al carrer, amb el desplegament de 50.000 militars. El recorregut dels manifestants va acabar amb la firma d'una Pacte per la Pau que reclama, entre altres, la desmilitarització, la fi de la corrupció i la impunitat, la reconstrucció del teixit social i la recuperació de la memòria de les víctimes.

-:-

20 presumptes responsables

Un jutge de districte de processos penals federals amb seu a Tamaulipas va lliurar ordre d'aprehensió en contra de 20 persones, presumptes responsables del segrest i homicidi qualificat de Juan Francisco Sicília Ortega i sis joves més.
Llegir més

-:-

Guerra i violencia a Mèxic

View Narco Killings 2010 in a larger map

¡Estamos hasta la madre! Marxa Nacional per Justicia y Paz. Mèxic (L'ombra de l'atzavara)

Més informació:

Narcotràfic. La lluita pel territori (El Universal)
El saldo de la guerra (El Universal)
Crims d'alt impacte (El Universal)
Identifican dos cosos més de San Fernando (El Universal)


"El contingut publicat a Blog del Narco és basat en informació rebuda de forma anònima, nosaltres informem amb objectivitat".
-:-

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada