20 de jul. 2011

Mor el destacat periodista franquista Carles Sentís

Va ser espia durant la guerra i ajudà al retorn de Tarradellas durant la transició

Carlos Sentís (esquerra).

Ahir va morir a Barcelona als 99 anys d'edat el periodista Carles Sentís. Ho va fer un dia després que es commemoressin els 75 anys de la insurrecció franquista en la qual ell va prendre part de forma activa, primer com a espia i després com a dirigent. Sentís no va fer mai una apologia del seu suport al règim franquista.

Durant la transició es va involucrar amb la UCD d'Adolfo Suarez i va col·laborar, segons Manuel Ortínez d'una forma poc destacada, en el retorn a Catalunya del president de la Generalitat, Josep Tarradellas.

Fa dos anys la concessió de la medalla del treball per part del govern espanyol va desencadenar una reacció de protesta encapçalada pel Grup de Periodistes Ramon Barnils. La medalla se li va imposar a la seu del Col·legi de Periodistes de Catalunya el mateix dia que feia setanta anys que havien entrat les tropes franquistes a Barcelona.

Font: Vilaweb

Informació relacionada:

· Ramon Barnils: Un tomb per la púrria (1, 2 i 3)

· Mail Obert de Xavier Montanyà: Sentís: mentiràs, però no enganyaràs

· Mail Obert de Vicent Partal: A mi, no m'hi embolique senyor Sentís

· Un home de Vanguardia, storify d'Albert Lloreta

·'Finis Cataloniae?'. Article a La Vanguardia Española de Carles Sentís alabant la caiguda de Catalunya en mans de Franco

Sobre Carles Sentís. Del Bloc de Joan Josep Isern

Informe: La mort de Carlos Sentís als mitjans de comunicació catalans”

Informe que analitza com diferents mitjans impresos -La Vanguardia, El Periódico, Ara i Avui,- ràdios -Catalunya Ràdio i RAC1,- televisions -TV3- i digitals van analitzar la figura del periodista i polític Carlos Sentís després de la seva mort el 19 de juliol de 2011.

pdf Informe Sentis

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada