5 de jul. 2011

Sis mossos imputats per col·laborar amb ‘narcos’ investiguen el 15-M

Felip Puig ordena identificacions i imputacions d’un nombre elevat de persones que el 15 de juny van participar al bloqueig simbòlic del Parlament de Catalunya

El conseller Felip Puig va desvetllar, durant la seva compareixença a la comissió d’Interior del Parlament de Catalunya del 23 de juny, que havia donat instruccions directes a la Comissaria General d’Investigació Criminal (CGIC) en el sentit d’investigar els col·lectius d’activistes que van participar a l’acció simbòlica de bloqueig de les portes del Parc de la Ciutadella el dia 15 de juny. Es dóna la circumstància que gran part de la cúpula d’aquesta divisió policial, a dia d’avui, està imputada per nombrosos delictes de col·laboració amb una xarxa de narcotraficants i per obstrucció a la justícia. Són sis els mossos de la CGIC que hauran de fer front a aquestes acusacions penals i que, paradoxalment, han rebut tot el suport polític i institucional del conseller Felip Puig. El sotsinspector Antoni Salleras, que també ocupa el càrrec de màxim responsable anticorrupció del cos, és el principal imputat, però també l’acompanyen dos sergents, dos caporals i un agent. Tot plegat deriva d’una investigació del jutjat d’instrucció número 1 de Barcelona, dirigit pel magistrat Joaquin Aguirre, que en una interlocutòria feta el mes de febrer passat va haver de deixar clar que arribaria fins al final de les investigacions “peti qui peti”, en una clara al·lusió a la defensa acèrrima dels agents imputats que pocs dies abans havia fet el conseller Puig. En concret, s’acusa els policies d’haver omès de les seves investigacions diverses trucades telefòniques interceptades per la CGIC, que demostrarien la implicació delictiva d’alguns mossos d’esquadra en una xarxa de narcotràfic arran de la desarticulació de la qual van ser detinguts un sotsinspector de la comissaria de Vilanova, un caporal que treballava a la presó Model i un agent de la comissaria de Sant Cugat del Vallès. El jutge, entre d’altres proves que els inculpen, compta amb una gravació de vídeo on es veu el sotsinspector Salleras i el sotsinspector de Vilanova detingut (Josep Ranea) al passeig Marítim de Vilanova. Segons el magistrat Aguirre, en aquesta trobada Salleras va alertar Ranea de la investigació en curs i aquest segon va posar aquesta informació en coneixement de la xarxa de narcotraficants.

http://www.setmanaridirecta.info

Per altra banda ...
Cal més coordinació entre els cossos policials i els operatius els han de liderar els Mossos d'Esquadra. És la conclusió, la principal lliçó que n'ha tret el conseller d'Interior, Felip Puig, dels operatius policials desplegats durant les manifestacions dels "indignats". Puig ho ha explicat al programa "Àgora", de TV3, i va afegir-hi que aviat es presentaran denúncies judicials pels actes que van protagonitzar alguns violents.

Quí són els violents?
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada