12 de jul. 2011

L'ICIP segueix la reunió preparatòria del Tractat de Comerç d'Armes

Es fa a Nacions Unides, a Nova York, i hi participa diplomàcia d'arreu del món i 140 organitzacions de la societat civil

Delegats dels estats membres de Nacions Unides i més de 140 organitzacions de la societat civil participen aquesta setmana a Nova York a la Tercera Comissió Preparatòria de la conferència final del Tractat de Comerç d’Armes, prevista per l’estiu del 2012. En les reunions hi participa l’ICIP i també hi són presents representants d’institucions destacades com el PRIO (Peace Reserach Institute Oslo), el SIPRI (Stockholm International Peace Research Institute) o el GRIP (Group for Reserach and Information on Peace and secutiry). També hi participen ONGs com Amnistia Internacional, Oxfam o a la xarxa IANSA, i víctimes directes de la violència armada.

Les dues reunions preparatòries anteriors van tractar dels principis i de l’abast del Tractat i dels criteris que regularan les transferències. En aquesta tercera trobada preparatòria, l’última abans de la conferència mundial del 2012, un dels principals punts de discussió és la implementació del Tractat, és a dir, els instruments que s’establiran per a portar a terme el text del tractat. Sobre la taula també hi ha qüestions controvertides, com ara la possibilitat que el TCA reguli el comerç de municions. La reunió s’allargarà fins divendres dia 15.

Podeu seguir tota la informació sobre el TCA en aquest espai al web de l’ICIP i al Facebook i Twitter de l’Institut.

Més informació

Font: ICIP (Institut Català per la Pau)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada