17 de jul. 2011

Avui es compleixen 75 anys del cop d'Estat del dictador Franco

Avui es compleixen 75 anys del cop d'Estat del dictador Franco: militar traïdor, criminal de guerra, genocida i restaurador de la monarquia.
-:-
El Congrés espanyol no condemna la sublevació feixista del 36

El president del Congrés dels Diputats, José Bono, no ha emès cap resposta sobre la petició que havia fet la 'Asociación para la Recuperación de la Memoria Histórica', per condemnar el cop d'Estat franquista del 18 de juliol de 1936.

Crònica.Cat

El Congrés dels Diputats ha rebutjat la proposta de la "Asociación para la Recuperación de la Memoria Histórica" (ARMH), que demanava, coïncidint amb el 75è aniversari del cop d'estat que va provocar la Guerra Civil espanyola, la condemna per part del Congrès de la sublevació franquista. L'associació ha expressat el seu malestar perquè el president del Congrés José Bono "no s'ha dignat a emetre una resposta sobre el tema".

El proper dilluns, 18 de juliol, es compliran 75 anys del cop d'Estat que va desencadenar la Guerra Civil i segons aquesta associació, des de la recuperació de la democràcia, només "un petit grup" ha tirat endavant una condemna realitzada per un grup de parlamentaris.

L'ARMH ha criticat que Bono tingui "un tracte diferent" amb les víctimes del franquisme, i s'hagn condemnat "l'Holocaust o el dia de les víctimes del terrorisme" i no s'hagi fet el mateix amb "la major violència patida per la nostra societat".

Més informació:

El PP defensa els historiadors que consideren que Franco 'no era un dictador'

El PP d'Elx dedica un carrer a l'últim alcalde franquista


Rita Barberà prohibeix homenatjar les víctimes del franquisme

L'herència del dictador

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada