19 de jul. 2011

Juliol a l’Ateneu: Jornades sobre Chiapas, i Cinema a la fresca!

Programa:

Jornades sobre Chiapas:


- 21 de Juliol: 22’00h, Passi del film-documental ¡Viva México!


- 22 de juliol: 19’30h, Xerrada sobre Projecte de Salut a Chiapas, a càrrec d’una participant al projecte (al local de l’Ateneu)

-:-

Cinema a la fresca!:

- 7 de juliol: “Sessió de curtmetratges”


- 14 de juliol: “Whisky Galore!”

- 21 de Juliol: 22’00h, Passi del film-documental ¡Viva México!

Sinopsis:

Los Ángeles, Estats Units. Emigrants mexicans són perseguits per la policia, mentre lluiten per sobreviure sense renunciar a la seva cultura.

A l'altre extrem del mapa, a les muntanyes del sud-est mexicà clareja amb boirina. És 1er de gener del 2006, milers d'indígenes zapatistes acomiaden el Subcomandante Insurgente Marcos, també anomenat Delegado Zero. La seva missió: recórrer durant 6 mesos tot el país per escoltar les paraules de resistència de mexicans i mexicanes que lluiten per un Mèxic millor. Així arrenca un viatge que planeja arribar fins a la frontera amb Estats-Units, a l'altre extrem del país ...

Des Chiapas a Quintana Roo, de Yucatán a Oaxaca, de Nayarit a Colima, de Michoacán a Guerrero, i fins al cor del país en l'enorme urbs anomenada Ciutat de Mèxic, seguim els passos d'aquest viatge que va dibuixant la cara de "un altre "Mèxic, cara diferent a la imatge que els mass medies construeixen cada dia. És un viatge que aposta a "començar a construir el mirall que som a baix" com ho expressa el Delegado Zero.

L'aposta no va sense riscos ... al destapar la cara del Mèxic digne i rebel, en irrigar les llavors de rebel.lia i solidaritat d'un país sencer, aquest viatge és una provocació per als que controlen la seva economia i la seva imatge. El que va començar com murmuri aïllat es fa gran en el crit de centenars de milers: Visca Mèxic! Quina serà la resposta del poder?

¡Viva México! (Tràiler)


Entrevista Nicolas Défossé

- 28 de juliol: “Hedwig and the Angry Inch”

(Tots el passis, a les 22’00h, a la plaça Natzarens -al costat de l’Ateneu)

(Puntxeu damunt de qualsevol cartell per veure’l amb més detall)

Ateneu Llibertari Alomà

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada