18 de jul. 2011

Chiapas. Cristóbal Sánchez, defensor pels drets humans emprèn vaga de fam a Tapachula

Després de ser detingut i torturat per autoritats de migració, i posat en llibertat sota fiança, el defensor pels drets de persones migrants, Cristóbal Sánchez, emprèn vaga de fam a Tapachula

Dissabte, Cristóbal Sánchez, estudiant, defensor pels drets humans i coordinador de la caravana "Paso a paso hacia la Paz" va sortir lliure després de pagar 31.000 pesos de fiança, després de ser detingut il.legalment a Tapachula dijous passat. El diumenge al matí, es va declarar en vaga de fam per exigir la destitució i càstig dels policies estatals i de migració que van agredir i van colpejar després de la seva detenció.

El dissabte a la tarda va arribar la seva llibertat sota caució i va donar a conèixer en conferència de premsa que no aixecarà la protesta fins que les autoritats de Chiapas no castiguin als seus agressors. Des de les deu del matí, Cristóbal es va instal.lar davant de les oficines de la Fiscalia Especialitzada en Delictes Comeses en Contra d'Immigrants del govern de Chiapas, on va dir que "a Chiapas es parla de donar suport als migrants i s'utilitza a la fiscalia d'immigrants per detenir-los, empresonar i deportar. Creiem que l'esperit d'aquesta fiscalia no era per donar suport caceres de migrants. Ara es troba sota el comandament de l'Institut Nacional de Migració ".

Cristóbal també va aprofitar per demanar als relators de l'ONU i OEA que en breu recorreran, cada un pel seu compte, alguns estats de la república mexicana que no es deixin enganyar per les autoritats estatals de Chiapas i que investiguin pel seu compte, la veritable realitat dels i les migrants.

"És urgent i necessari que investiguin les irregularitats que es cometen a l'estació migratòria, Segle XXI de Tapachula. És una presó, no un centre de retenció. De la mateixa manera demandar els representants d'aquests organismes de drets humans, que visitin Frontera Comalapa, Suchiate i Huixtla considerats com els principals centres d'explotació sexual i laboral de menors d'edat. "

Això contrasta amb la imatge que continua tractant de donar el govern de Juan Sabines allà on tingui l'oportunitat. Mentre aquestes instàncies colpejaven i desposseïen del seu equip de treball a Cristóbal Sánchez, Sabines participava en un fòrum sobre migració on van posar a l'estat com a punta de llança en el tema migratori i van dir que "els seus avenços en polítiques públiques al respecte com la creació d'una Fiscalia Especial d'Atenció al Migrant, i l'existència de la Secretaria de la Frontera Sud són una mostra patent d'aquest compromís del govern de l'estat de Chiapas amb la protecció dels migrants" .

Segona caravana Paso a Paso hacia la Paz.
Àudio sobre la situació de Cristóbal Sánchez. Radio Pozol

Font: Chiapas Indymedia

Més informació:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada