17 de maig 2010

Espanya se salta la llei per vendre armes a països en conflicte i ja és el 6è país que n’exporta més

Lali / Justícia i Pau el 14/05/2010

La llei de control d’exportacions d’armes estableix que no s’han de vendre a països en conflicte armat o que vulneren els drets humans, però, com demostra un recent informe de Justícia i Pau, l’estat espanyol comercia amb Colòmbia, Israel, Índia i Pakistan, entre d’altres.

Justícia i Pau ha publicat un informe sobre les exportacions espanyoles d’armament del periode 1999-2008, que demostra que, malgrat la nova llei de control d’exportacions d’armes estableix que no s’han de vendre armes a països sancionats, inestables, en conflicte armat, que vulnerin els drets humans, que no condemnin el terrorisme o que tinguin un nivell de benestar delicat, l’Estat espanyol ven armament a països en conflicte com Colòmbia o Israel, o a països en un context de tensió com India, Paquistan, Indonèsia i Sri Lanka.

L’ informe també demostra que l’Estat espanyol, el 2008, ja figura en la sisena posició del rànquing mundial d’exportadors.

I què puc fer jo?

Descarrega’t l’ informe i passa’l als teus contactes! Pots fer el mateix amb un altre informe presentat per Justícia i Pau i NOVA que analitza les vinculacions militars entre Espanya-Israel.

Participa en la Campanya Armes sota control, impulsada per Amnistia Internacional, Intermón Oxfam i IANSA.

Aquest diumenge es clourà la Setmana de l’Acció Global contra la violència armada. Entra a la seva web per veure quines són les reivindicacions per aquest any.

Tens moltes maneres de col·laborar amb Justícia i Pau. Vols fer-hi un voluntariat? Consulta a la seva pàgina web com pots fer-ho!

----

Noticies relacionades

La Chacón va de compres

Veure la web de General Dynamics Santa Bárbara Sistemas

Font: CanalSolidàri.org

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada