23 de maig 2010

Las Abejas: denuncien l'avanç de 2 Ciutats Rurals Sustentables a Los Altos

En el comunicat del 22 de maig, els companys i companyes de Las Abejas denuncien la falta de respecte dels governs que “es fiquen i fan el que volen amb les nostres terres i amb els nostres recursos. Això és el que està passant amb les Ciutats Rurals de Juan Sabines que després de gastar-se molts milions en anunciar-les en tot el món ja les va començar a construir, una en el municipi veí de Santiago de la Pineda i una altra aquí mateix al municipi de San Pedro Chenalho. I creuen vostès que alguna vegada se'ns va consultar a veure si estàvem d'acord? Doncs ni tan sols ens ha informat oficialment. No ens ha preguntat si volem deixar les nostres cases i les nostres terres perquè ens en donin d'altres que ells han decidit. No han dialogat amb nosaltres per a veure què és bo per al nostre municipi. Però això sí, després de gastar-se els milions del poble per a fer-se publicitat en tot el món ara Juan Sabines s'està gastant més milions convidant a Tuxtla artistes com Gloria Trevi, Alejandra Guzmán i Reyli Barba per promoure les ciutats rurals”.

El pla del govern el veiem molt clar. Volen controlar a les nostres organitzacions per a quedar-se amb les nostres terres i fer negoci amb les transnacionals. Per això és la contrainsurgència contra les organitzacions independents. La mateixa política contrainsurgent que s'està donant a San Juan Copala on “segueixen els crims i la impunitat que protegeix a Ulisses Ruiz” o en Campeche, “on el dissabte 15 de maig va ser detingut per elements de la PGR el company Octavio Solís Cortés del Moviment de Resistència Civil contra les altes tarifes de l'energia elèctrica en Candelaria”

Ciudades Rurales en Chiapas: Despojo gubernamental contra el campesinado. (Botlletí de Ciepac. Decembre de 2008). (Primera Parte) // (Segunda Parte)

La nueva fase del Plan Puebla Panamá en Chiapas. (Japhy Wilson. Maig de 2008)

Se busca desactivar caracoles e impulsar ciudades sustentables rurales: experta. (Hermann Bellinghausen. Març de 2010)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada