17 de maig 2010

Néts de Pancho Villa, Zapata i Sandino demanen un canvi democràtic i justícia social a Bolibar

Ezker Abertzalea 16/05/2010

Descendents directes dels revolucionaris Francisco Villa, Emiliano Zapata i Augusto Cessar Sandino han comparegut avui en el Museu Simón Bolivar, en el poble de Bolibar juntament amb els militants històrics de l'esquerra abertzale Tasio Erkizia i Txomin Ziluaga para presentar una proclama que reproduïm en aquesta pàgina i que ha estat llegida per Marbelly Castillo, esposa i companya de Walter Castillo Sandino.

Tasio Erkizia ha presentat el sentit d'aquesta compareixença amb les següents paraules:
És un honor per a Euskal Herria contar amb els descendents directes d'home lluitadors, d'homes que han fet història, i que han germanat als pobres en la lluita per l'alliberament, tant nacional com social. Bolivar tenia arrels basques i va anar a lluitar, i va lluitar, al costat dels vostres avantpassats perquè aquests pobles fossin lliures. Posteriorment també hi ha hagut molts bascos i basques que van viatjar a aquestes terres a lluitar conjuntament. Evidentment hi ha hagut una col·laboració mútua en molts moments, per exemple al País Basc després de la guerra de 1936, van fugir a aquests pobles i van ser rebuts com germans en la construcció del seu futur.

Actualment el nostre poble viu un moment crucial, molt important, on volem impulsar un Procés Democràtic en el qual per vies polítiques puguem aconseguir que siguin respectats tots els drets d'aquest poble; tots els drets individuals i col·lectius, com el dret a construir el seu futur en total llibertat. Per això ens agrada enormement la vostra visita i ens agrada la vostra solidaritat i el vostre desig que aquest poble trobi el seu camí en un Procés Democràtic ple de dificultats però ple d'esperança.

En el Poble Bolibar, 16 de maig del 2010, a les 12:35.
Nosaltres, els descendents directes dels generals: Francisco Villa, Emiliano Zapata i Augusto Cessar Sandino, reunits en la beneïda terra de la descendència del gran Llibertador Simón Bolivar, manifestem en el poble Bolibar del País Basc, una proclama al món:

- Que és obligació la recerca de la unitat i fraternitat entre tots els pobles del món.
- Que es fa necessari a la Humanitat tota, exigir-se un canvi democràtic que tingui com principi bàsic la Justícia Social.
- En aquest món, ple d'Injustícia, odi, fam i guerra, els nostres avis van abocar la seva sang i els seus afanys per a transformar als seus pobles en territoris on l'Amor, la Pau, la Justícia i el Pa fossin per a la humanitat el que al peix l'aigua.
- Signem aquest manifest amb una salutació fraterna al Poble Basc, amb el reconeixement de la seva lluita i la seva trajectòria històrica:

Tomás Villa Córdoba
Isaías Manuel Manrique Zapata
Walter Castillo Sandino
Marbelly Castillo

¡Visca Villa!
¡Visca Zapata!
¡Visca Sandino!
¡Visca el Poble Basc!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada