20 de maig 2010

L'aviació turca bombardeja posicions kurdes a L'Iraq: Tv

Ankara. L'aviació turca va bombardejar aquest dijous diverses posicions dels rebels kurds del partit dels treballadors de Kurdistan (PKK) al nord de L'Iraq, va informar el canal televisiu NTV.

Uns 20 avions de combat van participar en les operacions, que van prendre com objectivo unes 50 posicions del PKK, una organització armada kurda a Turquia, a la zona de Zap-Kharkurk, a la regió autònoma kurda del nord de L'Iraq.

L'atac aeri es portà a terme durant tot el dia, va dir NTV.

L'exèrcit no va emetre immediatament cap comunicat.

Els mitjans turcs han indicat que caçabombarders F-16 i F-4 han emprat bombes guiades per làser per a arribar a objectius prèviament seleccionats gràcies a la informació facilitada pels serveis d'Intel·ligència d'Estats Units i per avions d'espionatge no pilotats.

L'últim dels atacs contra els escamots kurds que operen en el nord de L'Iraq va tenir lloc el passat 8 de maig i va provocar la mort d'almenys cinc rebels. El Govern iraquià ha protestat en reiterades ocasions contra aquest tipus d'incursions, habitualment dirigides contra el Partit dels Treballadors del Kurdistan (PKK).

Aquesta milícia va començar la seva lluita contra l'Estat turc en 1984 i des de llavors aquest conflicte territorial ha cobrat 40.000 vides. Al febrer de 2008, l'Exèrcit de Turquia va realitzar una incursió terrestre que va mobilitzar a 10.000 soldats.

Web oficial del PKK
Més informació:
Partit dels Treballadors del Kurdistan

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada