17 de jul. 2010

Abandona Amèrica del Valle l'ambaixada de Veneçuela

La filla del líder del FPDT de San Salvador Atenco ha retirat la seva sol·licitud d'asil polític a aquesta nació, després que el govern mexicà desestimés les acusacions per segrest equiparat. Va romandre a la seu diplomàtica 24 dies.

Georgina Saldierna / La Jornada 17/07/2010

México, DF. América del Valle, integrant del Frente de Pueblos en Defensa de la Tierra (FPDT), ha abandonat avui a les onze del matí les instal·lacions de l'ambaixada de Veneçuela a Mèxic, després de retirar la seva sol·licitud d'asil polític.

La Secretaría de Relaciones Exteriores (SRE) va informar que durant el temps en el qual Del Valle va romandre en la representació diplomàtica, va mantenir comunicació permanent amb les autoritats veneçolanes i de l'estat de Mèxic, a fi d'atendre el cas de conformitat amb els procediments establerts per la legislació mexicana i el dret internacional, i d'aquesta manera assegurar una solució satisfactòria.

América del Valle va participar en els incidents de San Salvador Atenco a principis de 2006, i per aquesta causa havia en contra seva una ordre d'aprensió pel presumpte delicte de segrest equiparat, càrrec pel qual el seu pare, Ignacio del Valle, capdavanter del FPDT, va ser sentenciat a més de cent anys de presó.

Fa uns dies, el govern de l'estat de Mèxic va desistir dels càrrecs contra de la jove, després que la Suprema Corte de Justicia de la Nación (SCJN) va desestimar les acusacions que havia en contra d'Ignacio del Valle i va ordenar el seu immediat alliberament del penal d'alta seguretat de El Altiplano.

L'activista social va ingressar a l'ambaixada de Veneçuela el 23 de juny passat.

Más informació:
Informació relacionada:
(Vídeo) Atenco: Romper el cerco. Canal 6 de julio

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada