6 de jul. 2010

La trobada entre Zapatero i Kagame indigna els familiars dels espanyols assassinats a Rwanda

Una representació formada per familiars de les víctimes i el seu advocat, polítics i membres de la Coordinadora d'ONG Solidàries es van trobar amb el sotsdelegat del Govern a Girona, Francesc Francisco, el passat dia 5, per tal d'expressar la seva sorpresa i indignació per la propera trobada de José Luis Rodríguez Zapatero amb el president de Rwanda, Paul Kagame. Francisco es va comprometre a transmetre el contingut d'aquesta entrevista a la Presidència, així com a fer arribar al seu destinatari la carta escrita per les famílies. D'altra banda, el premi Nobel de la Pau Adolfo Pérez Esquivel també s'ha adreçat al president espanyol a través d'una carta demanant que replantegi la seva decisió.

El president espanyol José Luis Rodríguez Zapatero i el president de Rwanda, Paul Kagame, copresidiran la la comissió que ha de revisar el grau de compliment dels Objectius del Mil·leni, el proper mes de setembre a Nova York. Kagame, a més, ha estat convidat a Madrid el proper 16 de juliol en una reunió prèvia a aquesta trobada. Cal recordar que els tribunals espanyols han imputat Kagame per la seva participació directa en crims internacionals comesos contra víctimes catalanes, espanyoles, rwandeses i congoleses entre els any 1990 i 2002.

La decisió de Zapatero d'acceptar la copresidència d'aquesta iniciativa dels Objectius del Mil·leni ha indignat les famílies dels nou catalans i espanyols que van ser assassinats a Rwanda i la República Democràtica del Congo. Les famílies, que encara no han estat mai rebudes pel president espanyol, fan públic el seu rebuig i la seva sorpresa perquè Zapatero, en canvi, sí hagi decidit convidar i rebre una persona imputada per genocidi i crims de guerra.

El passat 5 de juliol, Josep Mª Bonet i Gemma Valeri (representants de la Coordinadora d'ONG de les comarques gironines), Martí i Núria Vallmajó (germans d'en Joaquim Vallmajó, assasinat a Rwanda el 26 d'abril de 1994, en nom propi i en representació de les famílies de les nou víctimes espanyoles a Rwanda i RD Congo), Francesc Canet (vice-alcalde de l'Ajuntament de Figueres), Jaume Homs (alcalde de l'Ajuntament de Navata) i Jordi Palou-Loverdos (representant legal de les famílies de les víctimes, dels Ajuntaments de Figueres, Navata, Manresa, Tremp i Sevilla), van mantenir una entrevista a la seu de la Subdelegació del Govern espanyol amb el sotdelegat Francesc Francisco, per tal d'expressar la seva sorpresa i indignació. Francisco es va comprometre . Francisco es va comprometre a enviar la carta de les famílies al seu destinatari a fer arribar a la Presidència el contingut de l'entrevista.

Font: Coordinadora d'ONG solidàries

Serà que prevalen els interessos de les empreses armamentístiques espanyoles que Zapatero tan bé representa, per sobre del drets humans? De no ser així haurem de cercar altres interessos empresarials

Veure: Armas contra los derechos humanos

Iformació relacionada:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada