2 de jul. 2010

Reben a Atenco als líders excarcerats del FPDT

Ignacio del Valle, Felipe Álvarez i Héctor Galindo van ser rebuts per 500 persones, encapçalades per Trinidad Ramírez, prop de les 4:00 hores a l'auditori Emiliano Zapata.

Notimex / La Jornada 02/07/2010

San Salvador Atenco, Méx. Els tres integrants del Frente de Pueblos en Defensa de la Tierra (FPDT) que romanien reclosos en el penal de l'Altiplà a Almoloya de Juárez han arribat durant la matinada d'avui divendres al centre d'aquesta localitat.

Alliberats després que la resolució de la Suprema Corte de Justicia de la Nación (SCJN) els va atorgar una empara contra el delicte de segrest equiparat, Ignacio del Valle, Felipe Álvarez i Hèctor Galindo van arribar al seu poble, en l'orient de la Vall de Mèxic, al voltant de les 4:00 hores d'aquest divendres.

Al lloc, i a pesar de l'hora, unes 500 persones esperaven la seva arribada a l'auditori Emiliano Zapata, acompanyats dels altres nou integrants del FPDT que també van ser presos en 2006, però reclosos en el penal estatal Molí de Flores, a Texcoco, els quals van ser alliberats la nit del dimecres, quan ho va ordenar la SCJN.

L'encarregada de rebre als líders i integrants del moviment social va ser María Trinidad Ramírez, esposa d'Ignacio del Valle, qui va destacar que la comunitat mai va perdre l'esperança d'assolir la llibertat de qui van ser empresonats fa quatre anys.

Va advertir que, a pesar del moviment social que van realitzar al maig de 2006 en suport a un grup de floristes a Texcoco, els camperols de San Salvador Atenco no havien de ser empresonats i perseguits.

L'absent en el festeig va ser la filla d'ambdós, Amèrica del Valle, qui tot just el passat 24 de juny va acudir a l'ambaixada de Veneçuela per a sol·licitar asil polític, doncs va acusar una persecució en contra seva, degut al fet que conta amb dos ordres de aprensió pels fets violents de maig de 2006.

Per a aquest divendres, a San Salvador Atenco s'espera una sèrie de celebracions i pronunciaments per part dels líders del FPDT en el centre d'aquest municipi.

Informació relacionada:

Lliures! els 12 presos polítics del FPDT d'Atenco

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada