13 de des. 2010

Esclaus del consumisme: fins a 122 productes de consum habitual són fets amb mà d'obra esclavitzada

Carabassa /Canalsolidari.org

Fa pocs dies, per l’inici de la campanya nadalenca, es va fer en força països el tradicional Buy Nothing Day, que denuncia el consumisme que esclavitza occident. Ben diferent és el concepte d’esclaus del consumisme que descobreix la web ProductsOfSlavery.org.

Impulsada per l’organització Anti-Slavery International, la pàgina ProductsOfSlavery.org plasma en un mapamundi les darreres dades del Departament de Treball dels EUA sobre l’explotació laboral infantil i els treballadors forçats adults a tot el món. L’estudi, en concret, va detectar al mercat fins a cent vint-i-dos productes de consum habitual fets a partir de mà d’obra esclavitzada, i provinents d’una seixantena de països de l’hemisferi sud.

Amb aquesta eina interactiva, que permet creuar totes les dades i mostrar-les al mapa segons els productes (esportius, del ram de la construcció, agrícoles…) o països que li indiquem, Anti-Slavery International vol forçar les empreses i multinacionals a expulsar l’esclavatge laboral de la cadena de producció.

I què puc fer jo?

Abans de comprar pensa-t’ho bé. Informa’t sobre la responsabilitat de les empreses fabricants en la vulneració dels drets humans dels treballadors.

A la web de l’Observatori del Deute en la Globalització trobaràs informació sobre la responsabilitat de les transnacionals espanyoles en la violació de drets humans.

Consulta altres notícies sobre consum responsable publicades a CanalSolidari.org i treu idees per al teu dia a dia!

ONG com Save the Children duen a terme campanyes per acabar amb el treball infantil. Busca la teva forma de col·laborar amb ells. També pots buscar a hacesfalta.org ofertes de voluntariat amb entitats que treballen en la defensa del drets d’infants i joves.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada