30 de set. 2013

Mas, Trias i Rajoy, denunciats pel Moviment Cívic 12-O

Per no haver convocat actes per la diada de la Hispanitat


Vilaweb 30/09/2013

El Moviment Cívic 12-O, l'entitat que va convocar i anul·lar posteriorment una contramanifestació anti-independentista a la Sagrada Família la passada diada, ha presentat una denúncia davant la fiscalia contra el president de la Generalitat, Artur Mas, el batlle de Barcelona, Xavier Trias, i el president espanyol, Mariano Rajoy. L'associació considera que, com a màxims responsables de les institucions de Catalunya i Espanya, podrien haver comés un delicte de 'prevaricació i d'incompliment de la llei' en no haver convocat actes civils de commemoració del 12 d'octubre com a 'dia nacional espanyol'.

L'assemblea d'afiliats del Moviment Cívic 12-O va acordar dissabte portar Mas, Trias i Rajoy a la Fiscalia Superior de Catalunya pel que ells consideren que és un incompliment legal greu. Segons l'entitat, aquest dilluns al matí han presentat la denúncia per presumpta prevaricació i 'altres possibles incompliments de la llei'.

Els dirigents de l'associació asseguren que a la Llei 18/1987 sobre 'la festa nacional espanyola' es diu, en l'exposició de motius, que cal 'una data d'adequada solemnitat', el fitxa el 12 d'octubre pel que 'simbolitza', i es proclama que serà 'la Festa Nacional a tots els efectes'. Això, segons l'entitat, xoca amb el fet que ni l'Ajuntament de Barcelona, ni la Generalitat, ni el govern espanyol hagin convocat 'actes institucionals civils i populars per a la celebració solemne que la llei exigeix'. És en base a això que el Moviment Cívic 12-O interpreta que s'està incomplint la norma i que podrien incórrer en 'altres delictes del Copi Penal'.

L'entitat també ha recordat que participaran en la concentració que s'ha convocat per reclamar la unitat d'Espanya a la plaça de Catalunya el proper 12 d'octubre i que celebraran una marxa unes hores abans que acabarà, precisament, en aquest indret de Barcelona. '



 -.-

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada