1 d’abr. 2010

L'EZLN, ETA i el suposat Sup Marcos italià

El dissabte passat un mitjà mexicà, el diari Reforma, que millor podriem anomenar-lo Deforma, li escau millor, feia pública en portada la imatge del Sup Comandante Insurgente Marcos, imatge que per la seva qualitat i credibilitat tant podria ser de Marcos rejovenit, passat per Corporasión Dermoestètica o en Bin Laden a los Altos de Chiapas en lloc de Bora Bora.

Realment la noticia es per pixar-se de riure sinó pel pobre company que li han complicat la vida, un cooperant italià anomenat Leuccio Rizzo, activista pels drets humans que és el retratat (Llegir la seva carta d'aclariment i rèplica a Reforma)

El serveix d'intel·ligència mexicà (eufemisme), diu haver establer connexions entre l'EZLN i ETA. Ara se'ns faria molt llarg d'explicar, però si sintetitzem (o al menys ho intentarem). El govern mexicà aprofita l'avinentesa que en aquests moments el Reyno de España persegueix abertzales per Venezuela tot pressionant a Chávez, a Colòmbia,vincula a ETA amb les FARC, per la qual cosa aprofita per embolicar terrorisme, narcoguerrilla, i emmerdar més la troca.

Quin és l'objectiu?

No l'EZLN, sinó a les seves bases, dit d'altre manera a les dones, homes, xiquets, xiquetes i ancians que resisteixen com poden en la situació més precària que us podeu imaginar, només cal veure les agressions que últimament estan rebent les comunitats autònomes rebels zapatistes, tot fa sospitar a provocacions per a una nova represa d'ofensiva militar a Chiapas per tal d'aniquilar la resistència, la qual cosa no transcendiria més enllà de quatre ratlles en algun mitjá de comunicació.
(Aquí un vídeo de TV3, per que us podeu fer cinc cèntims de com és la vida per aquelles terres)



Davant la guerra (civil o incivil) que pateix el poble Mexicà declarada pel propi govern amb el pretext de la lluita contra el narco, a diari passen a nova vida una mitjana de 30 ànimes, per la qual cosa, què seria ara un altre Acteal on moriren 45 indígenes? Qui se'n faria ressò?

Retornant a la noticia donada pel mitjà Reforma, si apuntaren un grapat de mitjans nacionals i internacionals, sense cap mena de vergonya ni tant sols han contrastat les noticies, hom es pregunta que hi ha de l'ètica periodística? L'agència dicta i la “voz de su amo” fa guau (o bub bub, segons idioma)

En fi, per si algú te algun dubte sobre la ("bona") relació entre l'EZLN i ETA, aquí uns enllaços per tal de poder llegir la seves últimes cartes d'on se'n poden treure conclusions.

Resposta de ETA a l'EZLN
Resposta de l'EZLN a ETA

Informació relacionada:


El diari Reforma Criminalitza a defensors de drets humans a Chiapas

En resposta a la carta enviada a reforma per part de l'assenyalat com el Sub Marcos, reforma incompleix en dret de rèplica i insisteix a fer assenyalaments greus contra defensors de drets humans.

AL conèixer la resposta del diari Reforma a la carta de Leuccio Rizzo que surtin les seves fotos com a Sub Marcos sense caputxa, aclarint la situació, Reforma insisteix en les seves acusacions, assenyalaments, i criminilització en contra de defensores i defensors de drets humans, per tant qualsevol cosa que li succeeixi a aquestes persones a la seva integritat és responsabilitat d'Alejandro Jonc de la Vega director de l'esmentat diari.

Es creu aquest diari que el poder, la impunitat i els diners són la seva força, ja que en la seva nota sobre el cas aquest 2 d'abril es burla de Leuccio i segueix assenyalant-lo com el Sub.

Per tant fem una crida a totes i tots a fer-li boicot i manifestacions per tots els mitjans possibles en contra de Reforma per servir com un instrument de contrainsurgència.

Que aquests empresaris s'adonin que no poden dir mentides i quedar impunes.

Queixes i reclamacions:
Alejandro Junco de la Vega Elizondo
Correu del Director reforma.com

Cartas a Reforma.com

1 comentari: