4 de jul. 2009

Continuen les mobilitzacions a Hondures II

Actualització 2009.07.05

· Nicaragua adverteix en l’OEA sobre ''plans macabres'' de colpistes a Hondures
El representant de Nicaragua davant l'Organització d'Estats Américans (OEA), Denis Ronaldo Moncado, va informar aquest dissabte des de la seu de l'organisme de l'existència de "situacions particulars que s'estan gestant i que són altament delicades i perilloses" a Hondures.
Llegir noticia: Clica aquí

· Insulza afirma en l’OEA que colpistes hondurenys no volen canviar la seva conducta
El 37 període extraordinari de sessions de l'Assemblea General de l'Organització d'Estats Americans (OEA) es va reprendre aquest dissabte després de vèncer el termini de 72 hores donat per l'organisme al govern de facto liderat per Roberto Micheletti perquè deixi el poder a Hondures, i doni pas a la restitució del president constitucional Manuel Zelaya.
Llegir noticia: Clica aquí

· Zelaya confirma que retornarà en ''poques hores'' a Hondures i crida al poble a resistir
El president legítim i constitucional d'Hondures, Manuel Zelaya, va confirmar aquest dissabte que retornarà al seu país en companyia de les seves homòlegs d'Argentina, Paraguai i Equador aquest diumenge, al mateix temps que va asseverar que continua en peu de lluita des de Washington país en el qual l’OEA avaluarà l'expulsió de Hondures de l'organisme.
Llegir noticia: Clica aquí

· Església Catòlica hondurenya dóna suport als colpistes a Hondures
L'Església Catòlica hondurenya es va pronunciar aquest dissabte a favor del govern de facto de Roberto Micheletti, que va assumir el poder a través del cop d'estat comès en contra del president constitucional Manuel Zelaya.
Llegir noticia: Clica aquí

Actualització 2009.07.04















· Zelaya adverteix als colpistes que estan ''aïllats'' i li demana al poble resistir pacíficament

El president constitucional d'Hondures, Manuel Zelaya, va fer una crida aquest dissabte a tots els moviments socials i a la població en general que es mantinguin pacíficament en els carrers perquè ho acompanyin en el seu retorn previst per a aquest diumenge. Va advertir als colpistes, als quals va anomenar els "judes que li besaren la galta", que estan voltats per tots els governs del món i els va convidar a desistir d'aquesta postura.
Llegir noticia: Clica aquí

· Correa: A Hondures aquesta dictadura té les hores contades
El president equatorià, Rafael Correa, va assegurar aquest dissabte que el govern de facto instal·lat a Hondures "té les hores contades" i va confirmar que viatjarà a Washington (EUA) a la tarda per a trobar-se amb la seva homòleg Manuel Zelaya amb la fi preparar la seva tornada a la nació centreamericana aquest diumenge.
Llegir noticia: Clica aquí

· Hondures es mobilitza a favor de la tornada de Zelaya
Moviments socials i populars d'Hondures es concentren en diferents punts de Tegucigalpa per a escenificar una gran marxa que es traslladarà en un primer punt al Palau de Govern, i seguidament a la base aèria on el poble esperarà el retorn del president, Manuel Zelaya.
Llegir noticia: Clica aquí

· OEA es prepara per a suspendre a Hondures després de vèncer el termini
L'Organització d'Estats Americans (OEA) decidirà aquest dissabte si suspèn la participació d'Hondures en l'organisme regional, això després de vèncer el ultimàtum de 72 hores donat al govern de facto de Roberto Micheletti, perquè restitueixi en el poder al deposat president Manuel Zelaya.
Llegir noticia: Clica aquí

· Govern de facto d'Hondures renuncia a l’OEA
El Govern de facto a Hondures, liderat per Roberto Micheletti , va rebutjar aquest divendres el termini de 72 hores donat per l'Organització d'Estats Americans (OEA) perquè deixin el poder. Els colpistes van decidir renunciar a l'organisme, d'acord amb el llegit en una carta per la vicecanceller del govern colpista, Martha Alvarado.
Llegir noticia: Clica aquí

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada