6 de jul. 2009

Després de la repressió viscuda ahir, el poble hondureny no es rendeix

Organitzacions de Drets Humans parlen d'almenys 4 persones mortes i un nombre sense confirmar de ferides.

El poble hondureny desperta avui dilluns encara amb la incertesa de quants muerts i ferits van resultar de la forta repressió de l'Exèrcit en contra dels centenars de milers de persones que esperaven ahir l'arribada de Zelaya a l'aeroport capitalí. Malgrat que el ahir es parlava de 2 morts confirmats, algunes Organitzacions de Drets Humans avui ja parlen d'almenys 4 les persones assassinades per l'Exèrcit, i la xifra de ferits encara es desconeix.

Avui es té prevista una concentració des de les 8 del matí, per a iniciar una marxa des de la Universitat Pedagògica fins a l'aeroport Toncontín, per a exigir al govern de facto que no obstaculitzi l'ingrés a Hondures del seu president.

Vídeo del tiroteig a l'aeroport


Pots llegir la nota completa de TeleSUR aquí

Per a transmissió en viu consulta:
Transmissió d'àudio i vídeo en directe des de Telesur i aquí

Fotos de la marxa d'ahir:
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7

· Una petita resenya d'un dels il·lustres protagonistes del cop d'estat.

El sicari de Roberto Micheletti: història del torturador Joia Améndola (també anomenat: Bill Joia). Història del torturador Joia Améndola, braç dret del President "de facto"

· Advertiment i amenaça per a Amèrica Llatina‏
Frida Modak – Kaos en la Red - 6-7-2009
El cop d'estat a Hondures és un advertiment que no es pot ignorar ni minimitzar considerant-lo com un fet aïllat ocorregut en un país petit i pobre
Llegir més: Clica aquí

· Franctiradors van assassinar a manifestants hondurenys
Una denúncia important que va realitzar Andrés Pavón va ser que el General d'Operacions de Comunicació del govern de facto és el General retirat Mario Villanueva, qui "dirigeix les operacions per a intervenir emissores, des de la Casa Presidencial per a amenaçar a comunicadors, tallar canals com teleSUR i desenvolupar campanya de guerra psicològica. (...) A poc a poc Hondures tindrà els noms dels grups feixistes que cometen aquests crims".
Llegir més: Clica aquí

· Franctiradors van assassinar a manifestants hondurenys
Andrés Pavón del Comitè de Drets Humans (DD.HH.) d'Hondures, va declarar en una entrevista exclusiva a teleSUR aquest dilluns que les bales que van matar a una de les víctimes en l'aeroport Toncontín de Tegucigalpa, van ser disparades per franctiradors situats en la part interna de les instal·lacions de la base aèria.
Llegir més: Clica aquí

· Govern de facto manté detinguts a 800 manifestants
L'autoritats de seguretat del Govern de facto informaren aquest dilluns que més de 800 persones van ser detingudes per violar el toc de queda imposat a Tegucigalpa i altres zones d'Hondures, després d'una jornada de manifestacions per part moviments socials a favor de la restitució del president constitucional, Manuel Zelaya.
Llegir més: Clica aquí

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada