5 de jul. 2009

Continuen les mobilitzacions a Hondures III

· La policia hondurenya responsabilitza a l'Exèrcit de massacrar a la població

Així ho va expressar el Coronel Mendoza, qui ordenà a la policia que es retirés
El periodista de Telesur Eduardo Silvera informa des de Tegucigalpa que ha arribat al lloc on va haver de deixar les càmeres i ha confirmat la mort de dues persones, una d'elles presumptament un adolescent.

Confirma que el Coronel Mendoza de la policia hondurenya, acaba d'assegurar que fa responsable a l'Exèrcit de les morts i dels ferits que es produeixin en la població, doncs ell acaba de donar l'ordre a les seves tropes (policies) que es retirin

El poble està cridant als militars colpistes "abusadores", "assassins", "estan matant al seu propi poble". Les imatges sense editar que transmet Telesur mostra una veritable massacre del poble, els tirs no deixen d'escoltar-se i el poble desarmat està davant dels fusells.
· Colpistes tirotegen al poble desarmat que espera al seu legítim president

Es reporten diversos morts i ferits

Imatges veritablement dantesques està oferint en aquest minut la cadena multinacional Telesur. El seu corresponsal a Tegucigalpa, Eduardo Silvera, acaba de reportar que ha estat tirotejada la població que clama pel seu president que està a l'instant d'arribar a la capital hondureña.

Confirma Silvera que ja hi ha un mort, "un noi molt jove, hi ha moltíssima gent ferida", diu en to esbufegant per la persecució soferta el periodista Silvera.

Silvera havia dit que els militars van deixar passar al poble fins als voltants de l'aeroport en una jugada d'engany perquè la marxa fora tirotejada i també bombardejada amb gasos lacrimògens.
· Absolutament militaritzat i l'exèrcit en posició de combat, aquesta és l'escena de l'aeroport a Tegucigalpa

L'aeroport internacional de Tegucigalpa està totalment militaritzat, estan armats fins a les dents, estan en posició de combat. Hi ha moltíssims efectius en la pista, hi ha armaments de tot tipus, segons les imatges.

A l'apropar-se l'avió que duia al president, l'exèrcit llança gasos lacrimògens i dispara contra manifestants matant a 2 a deixant ferits a altres 10 segons primers reports. Amb la gent dispersada, els militars estacionaren camions sobre la pista per a impedir l'aterratge del president Zelaya, obligant que es desviés a Nicaragua on es troba en aquests moments.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada