22 de maig 2012

Un pito, una pilota i una copa de l'aimant de la cacera

Estan ben sonats tots plegats ...

Tot plegat per uns xiulets, una pilota i una copa de l'aimant de la cacera ... quin rebombori!


 o0o


Ho sento, però aquesta senyora Esperanza Aguirre y Gil de Biedma, condesa de Murillo y grande de España, de cada dia més em recorda a Klaus Kinski a la pel·licula Aguirre, la cólera de Dios interpretant el paper de Don Lope de Aguirre ... ves que et dic, encara seran parents. Amb el Lope, és clar. Que em disculpi Klaus Kinski , ell no en té cap culpa.

o0o
  
Demana que se suspengui per la xiulada prevista · Basagoiti (PP) li respon que no s'haurien de jugar partits 'amb banderes amb pollastres' · Bosch la qualifica de piròmana, Duran de 'tifosa', Coscubiela diu que tira una cortina de fum · Per Homs és 'd'una altra galàxia'

Font: VilaWeb

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, vol que se suspengui la final de la Copa entre el Barça i l'Athletic al Vicente Calderón i que es faci 'a porta tancada en una altra banda' per por de la xiulada contra els Borbons mentre soni l'himne espanyol. 'Els ultratges a la bandera o a l'himne són delicte tipificat pel codi penal. No es pot consentir', ha dit Aguirre en una entrevista a Onda Cero (àudio).

'Aquest és el campionat d'Espanya. Aquesta copa la lliurava el president de la república quan hi havia república, Franco quan hi havia Franco i ara és la copa de sa majestat el rei, però és la Copa d'Espanya', ha dit; i que hi ha molts afeccionats que 'no són nacionalistes, ni separatistes ni antiespanyols'. 'Si volen xiular, doncs miri, el partit no es farà, així de clar.'

També la vice-presidenta del govern espanyol, Soraya Sáez de Santamaría, ha parlat de la final de Copa, demanant que no es barregessin les reivindicacions amb l'esport. 'L'esport és per a xalar, no per a fer una altra mena de reivindicacions.'

Rosell replica que els culers s'han de poder expressar lliurement

El president del Barça, Sandro Rosell, ha dit que els culers havien de poder expressar 'lliurement els seus sentiments' durant el partit de divendres.

Pel secretari general de l'Esport català, Iban Tibau, les declaracions d'Aguirre són un atemptat a la llibertat d'expressió.

I el jugador del Barça, Gerard Piqué ha manifestat: 'Volem jugar el partit, i concentrar-nos a guanyar la final. Els afeccionats es comportaran amb tot el respecte del món, i tenen dret d'expressar-se com vulguin. Per una altra banda, al país hi ha ara mateix problemes molt més importants.'

Coscubiela: 'Vol desviar l'atenció del dèficit ocult'

Joan Coscubiela, portaveu d'ICV al congrés espanyol, ha acusat Esperanza Aguirre d'aprofitar la final de Copa per 'desviar l'atenció' dels problemes de Bankia i del dèficit ocult de la Comunitat de Madrid.

Bosch també ho considera una cortina de fum

'És una piròmana', ha dit el diputat d'ERC al congrés espanyol Alfred Bosch, a qui no sorprenen gens les paraules d'Aguirre, que són 'el pa de cada dia: 'És una més, ja hi som acostumats. Ho fa servir de cortina de fum per amagar els seus problemes'.

Basagoiti, contra les banderes 'amb pollastre'

Aguirre ha tingut una resposta ràpida i contundent justament des de les files del PP. El president del PP basc, Antonio Basagoiti, ha defensat el dret de l'afecció del Barça i de l'Athletic de gaudir de la final de copa. I ha dit: 'S'hauria de suspendre la final de Bucarest [de l'Europa League, entre l'Athletic i l'Atlètic de Madrid], on hi havia banderes amb l'àguila, les banderes amb pollastres que no són ni constitucionals ni democràtiques.'

Duran i Lleida defensa la llibertat d'expressió

El portaveu de CiU al congrés espanyol, Josep Antoni Duran i Lleida, troba 'fora de lloc' que Esperanza Aguirre es dediqui a parlar de la final de la Copa per comptes d'ocupar-se del dèficit de la seva comunitat. 'No crec que tingui res a dir, una 'tifosa' del Reial Madrid', ha dit Duran, que ha defensat la llibertat d'expressió i que la gent pugui xiular, si vol.

Santiago Espot compara Aguirre amb Primo de Rivera

Santiago Espot, president de Catalunya Acció, ha comparat Aguirre amb Primo de Rivera i troba que la proposta de la presidenta madrilenya és la mateixa que va fer el dictador espanyol el 1925 quan va tancar el camp del Barça per una xiulada.

o0o

El TSJ de Madrid dóna la raó a la Falange · Permet la manifestació contra els seguidors del Barça i l'Athletic el mateix dia del partit

El Tribunal Superior de Justícia de Madrid ha permès a la Falange de manifestar-se divendres a la capital d'Espanya, coincidint amb la final de la Copa entre el Barça i l'Athletic. La sala de contenciós-administratiu ha admès el recurs interposat per la Falange, un dels convocants de la manifestació ultra, contra la resolució dictada per la delegada del govern espanyol de Madrid, Cristina Cifuentes, que va canviar la data de la manifestació per evitar incidents entre l'extrema dreta i els afeccionats del Barça i l'Athletic.

Ara el tribunal madrileny ha deixat sense efecte l'ordre de la delegació espanyola.

La manifestació es presentava com una 'resposta a les provocacions' del seguidors del Barça i l'Athletic. Entre els convocants hi ha, a més de la Falange, el sindicat TNS, les joventuts de la Falange, Patriotas, Plataforma Memoria y Lealtad, In Memoriam Juan Ignacio, Hermandad de la Vieja Guardia, Alternativa Española i Hermandad de Banderas de Falange. Diuen que volen respondre a l'insult 'a tot Espanya i tots els espanyols' que representa la xiulada contra l'himne espanyol prevista pels seguidors catalans i bascos a l'estadi Vicente Calderón, tal com va passar fa tres anys a València (vídeo).

o0o

I embolica que fa fort ...

Crida a reivindicar les seleccions nacionals a la final de la Copa


Les plataformes basca, catalana i gallega pro-seleccions han presentat un manifest al congrés espanyol

Les plataformes basca, catalana i gallega pro-seleccions nacionals s'han unit per presentar al congrés espanyol un manifest (pdf) per defensar el dret de participar en competicions internacionals. A la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes, ESAIT i Siareir@s Galeg@s els han acompanyat alguns diputats gallecs, bascos i catalans. Han fet una crida a les aficions del Barça i l'Athlètic de Bilbao a aprofitar la final de la Copa per defensar els drets de les seleccions ensenyant les banderes i els símbols nacionals de Catalunya i el País Basc.

Les tres entitats han volgut deixar clar que fan una crida en positiu, no contra ningú sinó per reivindicar la presència dels equips nacionals en les competicions internacionals.

Per part de la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes han intervingut el vice-president Sergi Blázquez i el coordinador Francesc Serra. Per part d'ESAIT, Iñigo Santxo i Martxel Toledo. I per part de Siareir@s Galeg@s, David Rodeiro i Alexandre Sanmartín.

Els grups polítics presents que hi han donat suport han estat Amaiur, amb Rafael Lareina i Xavier Mikel Errekondo; Unió Democràtica de Catalunya, amb Marta Surroca i Eva Parera; Convergència Democràtica de Catalunya, amb Josep Maldonado i Jordi Jané; Esquerra Republicana de Catalunya, amb Joan Tardà, Alfred Bosch i Teresa Jordà; Iniciativa per Catalunya-Verds, amb Joan Coscubiela i Laia Ortiz; i el Bloque Nacionalista Galego, amb Olaia Fernández Davila.



o0o

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada