25 de nov. 2009

En risc dades privades i seguretat personal


Especialistes adverteixen que el Centre d'Intel·ligència de la Policia Federal, és un cervell d'informació que no només enfrontarà a criminals, sinó pot ser una eina de control social i polític

Aquí una petita mostra pel que fa a Mèxic


http://videos.eluniversal.com.mx/n_videos/showVideo.php?id=16295

I els "Gatxupins" que hi segueixen posant el nas. Segons el diari La Jornada (26.11.2009), diu: "Consultor español verificará el impacto sobre la privacidad de datos personales", doncs és un expert amb el tema, l'ex-director de l'Agencia de Proteción de Datos Personales de España, José Luís Piñar Mañas. Estem ben posats, si sabessin com va la protecció de dades a les espanyes, n'hi ha per plegar veles (o no!).

Bé, això fa pensar que no només els mexicans, sinó qualsevol que posi els peus al país, millor dit, abans, ja que si fa aeriament les companyies passen dades personals a les agències de seguretat del país on es visita o no cal ni sortir de casa per estar controlat. Dit d'altra manera tot això de les lleis de protecció de dades no serveix de res (bé, sí... per multar o penalitzar sí el ciutadà de peu les incompleix), quan al món operen xarxes com Echelon, els Numerati amb el projecte Umbria o tants d'altres que ens controlen com si fóssim a la Granja o dins del Gran Germà. Per rematar-ho els regalem les nostres vides entre Blogs, Facebook, Hif5, Twitters... o tantes altres xarxes socials, i sí li afegim el Google Maps, el Google Heart i fins hi tot pots amb una mica de sort et pots veure al terrat de casa en pilotes prenent el sol, tot això amb tres dimensions o sigui el que abans els serveix d'intel·ligències extreien la informació a base de tortures, extorsions o mètodes poc nets, ara gràcies a la xarxa global que es internet, els ho servim en safata. Ep! no oblidar que als "xorissos" també els ho posem en safata.

Ferem un incís en el projecte Umbria i qui són Els Numerati


Stephen Baker, autor del llibre: The Numerati, traduït al castellà amb el títol: Los Numerati per Enrique Cruz Mercado González Lozano. © 2009, Editorial Planeta Mexicana, S.A de C.V. Sota el segell editorial TEMAS DE HOY. Primera edició: juliol de 2009 amb ISBN: 978-607-07-0183-2

Sobre el llibre "Els Numerati", diu Chris Anderson, cap de redacció de Wired y autor de The Long Tail: "Steve Barker posa el dit a la llaga en la que és segurament la tendència cultural més important d'avui en dia: la explosió de dades sobre cada aspecte del nostre món i l'ascens dels gurús de les matemàtiques aplicades que saben com fer-ne us. Una lectura obligada per a qui desitgi comprendre la vida i els negocis a la era de Google."

Cada dia deixem un llarg rastre de dades d'informació personal: consultem pàgines d'Internet, enviem correus (alguns, en re-enviem d'altres amb totes les adreces obretes), fem us de les targes de crèdit o dèbit o en donem el número de compte, trucades telefòniques des del mòbil (enregistrat, ja que ara ja és obligatori per obtenir un estri d'aquests donar les dades personals) i gràcies a tot aquest flux d'informació que tot això genera, companyies com Yahoo! i Google obtenen al mes un promig de 2.500 detalls sobre cada u de nosaltres.

Qui examina aquestes dades i que fan amb elles? El Numerati, una nova màfia matemàtica utilitza dita informació per predir amb una impressionant exactitud les decisions que més tard prendran. La seva meta? manipular la nostra conducta - que fem, que comprem, per qui votem (si sou votants, és clar), a qui estimem, amb qui ens relacionem...- tot això sense que ni ens n'adonem.

Entretingut i revelador, "Los Numerati" mostra com la interpretació matemàtica de la humanitat transformarà tots els aspectes de la nostra vida i fins hi tot treballarà en el "nostre" benefici per rastrejar possibles perills com el terrorisme (jeje..., segur) o diagnosticar una malaltia abans de que en descobrim els símptomes.

En fi, com sempre, en pro de la seguretat, la perdua de més llibertat i privacitat

Hom es pregunta, tants Millets que hi han "sueltos", sí no els enxampen és per que no volen o per que no els interessa?

Iepa! abans de tancar l'edició acabem de descobrir que està editat aquí sota el títol:
ISBN: 978-84-322-3195
Per més informació, clica aquí

Desconeixem si tenen previst l'edició en català.
Au, doncs... salut i lectura

L'ombra

1 comentari: