27 de nov. 2009

Embosquen i “acrivellen” a tirs a Mariano Abarca Roblero, líder antiminer a Chiapas

Embosquen i “acrivellen” a tirs a líder antiminer a Chiapas
Fredy Martín Pérez./Observatorio Ciudadano 2009.11.27


Chicomuselo, Chis; 27 de novembre.- Mariano Abarca Roblero, un dirigent y membre de la Red Mexicana Antimenería (REMA), del municipi de Chicomuselo, fou abatut a tirs d'arma de foc, per un desconegut, van informar fonts oficials

Els fets van ocórrer cap a les 19:45 hores, quan Abasta, es trobava en la capçalera municipal de Chicomuselo i un home es va apropar per a atacar-lo amb un arma de foc, per a després fugir.

Minuts després que Abasta Roblero, que va estar retingut del 17 al 25 d'agost, a Tuxtla Gutiérrez, d'acord a l'esbrinament previ 033/FS10/2009, va ser traslladat immediatament a la clínica de la Secretaria de Salut (SSA) de Frontera Comalapa par a la seva atenció.

No obstant això, a les 20:30 hores, Abasta Roblero va perdre la vida en la clínica de la SSA de Frontera Comalapa.

Dijous passat, el membre del Moviment Popular de Resistència, va responsabilitzar a un treballador de Blackfire, d'haver-lo amenaçat de mort, pel que va demanar la protecció de la justícia.

A principis d'agost de l'any passat, l'empresa Blackfire, va interposar una demanda a nom de l'empresa, en contra d'Abasta Roblero, pels delictes d'associació delictuosa, delinqüència organitzada, atacs a les vies de comunicació, danys al patrimoni de la col•lectivitat i de l'estat.

Llegir mes:
http://escrutiniopublico.blogspot.com/2009/11/emboscan-y-acribillan-tiros-lider.html


En fi, que en aquests moments abans de tancar l'edició acaba d'arribar la noticia. L'estiu passat, metre el tenien pres, ens hi vam trobar de ple i sabem el que es va lluitar per alliberar-l'ho... que la seva mort és molt dolguda i amb un atac de ràbia i impotència només ens queda dir: Blackfire, ASSASSINS! així us mengéssiu tot l'or, la barita i el cianur amb que contamineu les aigües del Grijalva, i així rebentéssiu d'un mal de ventre i no tiguéssiu res més per portar a la boca.
Mariano, descansa en pau

L'ombra (molt enrauxada)
PS. Interessentar recuperar la memòria d'aquest post: L'or de Chiapas

3 comentaris:

  1. ho sento molt, aquest país com no hi hagi una bona revolució sempre serà corrupte, han viscut mases anys amb aquesta corrupció i ara ja es normal

    que ens serveixi d'ejemple la seva lluita

    salut i visca Chiapas ara mes que mai !!!

    ResponElimina
  2. I tant, deixem de fer res pels altres, quedem-nos al bar esperant la revolució i maleïnt els USA i Israel. Sort que a la universitat hi ha gent tan lúcida que il·lumina als imbècils que sortim al carrer cada dia.

    ResponElimina
  3. Benvolgud/da Anònim

    Revolucions i canvis han començat en tertúlies de cafè, una cosa no treu l’altra, ara bé, també es cert, s’ha de passar a l’acció i sinó ho fan les noves generacions estem ben posats. Pel que fa a les universitats, doncs ja veus el que ens espera amb el Pla Bologna, a més, les universitats s’han convertit en fàbriques d’autòmats, servidors del model neoliberal, depredador i sense escrúpols. Fixa’t quanta gent hi ha estudiant humanístiques? Les carreres estan estipulades per que una vegada tinguin l’alumne/a més o menys preparat, estigui apunt de sortir corrent de pet cap a l’empresa i començar a rendir com una maquineta escurabutxaques (això sí, en precarietat de sou, es clar), és clar que amb la crisi tot això es veu alterat. Per la qual cosa, la revolució l’hem de començar pel nostre entorn i començant a canviar les coses que ens envolten i creiem que són injustes. Ànims les revolucions no tant sols es fan sortint al carrer ensenyant una pancarta, tallant carreteres o cridant amb un megàfon, hi ha moltes maneres de fer-la, la qüestió és posar-s’hi. Apa, doncs... som-hi!.

    Anònim 2

    PS. No cal parlar dels USA o Israel, podríem parlar de la Duquessa D'Alba (per exemple), del grans patrimonis o del gran capital, no per això cal que siguin els estats o països, darrera dels polítics que aparentment governen un país sempre hi ha algun grup o corporació que els diu el que han de fer. Dit d’altra manera, si Montilla es president és que Josep Vilarasau el deix o que si el ZP remena a Madrit es que el botin ho permet, si l’Obama ho es a els USA, serà que la indústria armamentística el deix (per què no ha retirat les tropes com va prometre?)

    ResponElimina