22 de set. 2011

La policia analitza el vídeo de la matança d'ahir a Veracruz. Mèxic



Les autoritats locals analitzen avui les imatges d'una càmera de vídeo que va registrar la matança d'ahir a Veracruz. La càmera va captar el moment en què delinqüents llançaven en una avinguda els cadàvers de 35 persones assassinades, en un succés sense precedents en aquest estat oriental de Mèxic. Els cossos van ser trobats el dimarts a plena llum del dia al transitat bulevard Adolfo Ruiz Cortines, al municipi de Boca del Río, part de l'àrea metropolitana de la ciutat de Veracruz.

El fiscal de l'estat, Reynaldo Escobar, va dir ahir que mai abans havia passat un cas semblant a Veracruz, i va opinar que la violència que pateix el nord d'aquesta regió, en els seus límits amb els estats de Tamaulipas, Sant Luis Potosí i Hidalgo , ara va arribar a la zona turística de la capital veracruzana.

En Boca del Río es troba la zona de major afluència turística de Veracruz, i diversos barris residencials i comerços de luxe.

Les primeres imatges dels fets mostren dues camionetes plenes de cossos estacionades en un pas a desnivell, i altres cadàvers més escampats en el paviment.

Els morts van ser abandonats a uns quants metres d'un monument que commemora la cerimònia ritual dels voladors de "Papantla", en què quatre indígenes descendeixen des de dalt d'un pal d'uns 30 metres lligats pels peus a unes cordes que els fan girar.

La majoria de les 12 dones i 23 homes assassinats, entre els quals hi ha almenys dos menors d'entre 15 i 17 anys i un policia municipal, van morir per asfíxia o estrangulament.

Altres per traumatismes generalitzats i pèrdua de sang, i només un per tret d'arma de foc, el que ha cridat l'atenció de les autoritats, ja que usualment el crim organitzat assassina les seves víctimes a trets.

"Es veu que hi va haver tortura i sadisme en l'execució d'aquestes persones", va dir a mitjans locals Escobar, i va detallar que la majoria de les persones van ser assassinades unes hores abans de ser trobades al carrer.

El fiscal ha precisat a Efe que la investigadors policials de l'estat han identificat ja a 18 víctimes, la majoria de les quals té antecedents penals-uns processats i altres ja sentenciats-per delictes de segrest, extorsió, homicidi, venda de drogues, robatori de actuacions i assalts a habitatges.

Dels morts identificats, només dos no tenen antecedents penals i havien estat reportats com desapareguts pels seus familiars, un dels quals és el policia, que segons Escobar no hi ha indicis que estigui relacionat amb el crim organitzat.

Segons les primeres investigacions i testimonis, al lloc van arribar quatre vehicles dels quals es van baixar homes armats, que van parar el trànsit. Després van obrir les portes de la planxa de càrrega de les camionetes i van llançar a terra alguns cadàvers.

Al costat dels cossos va ser deixada una manta en la qual hi havia un missatge dirigit contra l'organització criminal Los Zetas i els seus "col.laboradors", de manera que es podria tractar d'una venjança entre grups narcotraficants.

El missatge estava signat amb les sigles "GN", el que ha portat a alguns a especular que es podria tractar de l'organització criminal Gent Nova, que opera al servei del poderós càrtel de Sinaloa, però les autoritats asseguren que no hi ha encara proves per establir aquesta relació ni de les víctimes amb els Zetas.

En l'estat de Veracruz operen principalment els cartells de les drogues dels Zetas i el Golf, i també alguns reductes de la Família Michoacana.

Font:
Redacció Sírius (Agencia Catalana Alternativa de Notícies)

Informació relacionada:

Nova matança de 35 persones a Veracruz
Amb 41.000 morts en sis anys, y 11.000 desapareguts, el Govern Mexicà continua volen ocultar la realitat. Cap mala imatge de cara en fora, no fos cas que no vinguessin les esperades inversión. (Aquí un petit exemple)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada