30 de des. 2011

Luis de Guindos. Un ex-Lehman 'per treure el país de la crisi

Luis de Guindos
ministre d'Economia i Competitivitat del Govern d'Espanya

A Espanya han nomenat al nou ministre d'Economia i Competitivitat del Govern d'Espanya, Luis de Guindos, ex-president de Lehman Brothers a Espanya, la fallida el 2008 és recordada com el preludi de la recessió global. Mentre el ministre promet tornar el país a la prosperitat, els experts no confien molt en els que van causar la crisi.




Hi ha qui ha criticat el fet que "posin al comandament de les economies a les persones que han causat misèria i empobriment col·lectiu i que estan atemptant contra el benestar de les regions del planeta ".

Qui és Luis de Guindos?

Luis de Guindos Jurado, (Madrid, 16 de gener de 1960), és un economista espanyol, ministre d'Economia i Competitivitat del Govern d'Espanya des del 22 de desembre de 2011. És membre del Partido Popular.

Pertany al Cuerpo Superior de Técnicos Comerciales y Economistas del Estado. L'any 2010 deixa la seva responsabilitat en la firma auditora PricewaterhouseCoopers, on ocupava el lloc de responsable de la divisió financera, per dirigir un nou centre d'estudis. Passa a ser director de l'Instituto de Empresa i va pertànyer al Consell d'Administració d'Endesa amb caràcter de Extern Independent.

Pel seu nomenament hi era present entre moltes "il·lustres" personalitats, el mateix president de les FAES. Tornen els voltors, si és que alguna vegada han fugit.

Luis de Guindos va cobrar 65.000 euros per ser conseller de Banco Mare Nostrum

Més informació:

Luis de Guindos Jurado. A fons. El País
Rajoy incompleix la seva paraula i Luis de Guindos apuja els impostos Público 30/12/2011
Les vegades en què Rajoy va negar una pujada d'impostos Público 30/12/2011
Guindos adverteix que l'economia espanyola entrarà en recessió el 2012 El País 27/12/2011
Un "ex-Lehman" per treure el país de la crisi Ana Flores / Público 22/12/2011
Luis de Guindos deixa Pricewaterhouse i passa a l'Instituto de Empresa El País 02/02/2010

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada